• In parade lopen kinderen langs alle nieuwe speeltoestellen

    Irene van Valen

Buitenspelen bij de Fontein

HOUTEN Al van een afstandje was duidelijk dat het feest was op het schoolplein van Basisschool de Fontein aan de Bronmos. Slingers hingen rondom alle speeltoestellen en zelfs de bomen vierden mee met hun bloesem. Afgelopen vrijdag 22 maart was het openingsfeest van het nieuwe schoolplein. Buitenspelen wordt nog leuker voor leerlingen en kinderen in de buurt, want niet alleen tijdens schooltijden, maar dagelijks van 08.00 uur tot 20.00 uur mogen kinderen spelen op het plein.

Irene van Valen

OPENING Na de opening door directeur Corrie van der Sar en het doorknippen van het lint door Naomi, een moeder die als projectmanager meewerkte aan het vernieuwen van het schoolplein, namen de gastvrouwen Dounia en Sarah uit groep 7 het woord. Zij heetten iedereen welkom en liepen met kinderen uit verschillende groepen langs de nieuwe speeltoestellen om te laten zien wat de kinderen erop kunnen doen. Groep 4 testte en toonde op de balanceerbalk hun evenwicht. Groep 1 en 2 speelden en klauterden op de stellage boven de zandbak, deels in de schaduw van het nieuwe zonnedak. Andere leerlingen van groep 1 en 2 roetsjten van de glijbaan, waarna groep 3 op de knieën door de rioolbuis kroop. Groep 8 sloot de rij met hun kunsten op het duikelrek. Dit alles werd afgesloten door groep 5. Zij zongen vanaf het podium het schoollied, dat al gauw luid en duidelijk over het hele plein klonk.

KLEURRIJK Na alle werk binnen, waar evengoed veel vernieuwd en alles kleurrijker werd, is nu het schoolplein af. Kinderen liepen in hun nieuwe schoolshirts. Deze shirts waren eerst donkerblauw, nu lichtblauw en het gekleurde logo siert de voorkant. Kleur is evengoed terug te zien in de nieuwe bomen. Op de vraag hoeveel extra bomen geplant zijn, rende Tijl, een leerling, weg en kwam vliegensvlug terug: ,,Acht bomen", vertelde hij enthousiast.

DANKBAAR Het vernieuwen van het plein begon met een idee in 2016, waarna kinderen hun Droomplein tekenden. Een werkgroep werd opgericht en verschillende acties gestart, zoals een boekenmarkt, flesseninzamelingsacties, en het zoeken naar sponsoren zoals de Lidl en Rotary. Corrie bedankte alle betrokkenen en Naomi in het bijzonder, ze bleek een geweldige kartrekker. Tot slot mochten de kinderen allemaal naar binnen, waar een traktatie klaar lag. Onder luid gejuich liep het plein leeg. Voor even.