• Brel & Brass

    Theater Aan de Slinger

Brel & Brass met Caecilia

HOUTEN Zaterdag 3 februari staat de Vlaamse zangeres Michelle van Hautem op de bühne. Eén van Europa's beste vertolkers van het werk van Jacques Brel In 'Brel & Brass' wordt ze begeleid door de Schalkwijkse Muziekvereniging Caecilia. Micheline is sinds vele jaren een van Europa's beste vertolkers van het werk van Jacques Brel. In 'Brel & Brass' wordt ze ook bijgestaan door bastrombonist Jos Jansen, een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Voor de pauze krijgt het orkest alle ruimte voor een eigen instrumentaal programma. In het tweede deel is het de beurt aan Van Hautem, die met het orkest en Jansen de mooiste liederen van de Belgische chansonnier ten gehore brengt.

THEATER AAN DE SLINGER De nieuwe tafeldame van DWDD Eva Crutzen is donderdag 1 februari met haar cabaretvoorstelling 'Opslaan Als' (try-out) te zien in Houten. De laatste kaarten zijn nu in de verkoop! Vrijdag 2 februari spelen Servaes Nelissen & Ilse Warringa (bekend van 'De Luizenmoeder') de komische voorstelling 'Popje hou je muil'. Ferry en Meta, een echtpaar waarvan het huwelijk net zo dood is als de schoenenzaak die ze runnen. Ze bedenken 'de knotsgekke snuffeldagen', om van Fermeta een parenclub te maken. Zodat het zakelijke en het privé een flinke opfrisbeurt kunnen krijgen. Op vrijdag 9 februari speelt 'Innenschau' van de internationale theatermaker Jakop Ahlbom in Theater Aan de Slinger. Een surrealistische theaterthriller waarin dans, illusionisme in elkaar verweven zijn, met zinderende live muziek van indie-popband Alamo Race Track. Van de makers van de bekroonde voorstellingen 'Horror' en 'Lebensraum'. De jeugdvoorstelling 'Wij gaan op berenjacht' van Theater Sonnevanck/Silbersee speelt zondag 11 februari in Houten. Wij gaan op berenjacht, een theaterbewerking van het bekende prentenboek van Michael Rosen en Helen Oxenbury, werd in 2016 bekroond met een Zilveren Krekel, als een van de beste jeugdvoorstellingen van het jaar. Het toneelbeeld is prachtig. De Volkskrant: "Moedig muziektheater". De laatste kaarten zijn nu in verkoop. De voorstellingen van Ali B. en Rundfunck zijn uitverkocht. Meer informatie en kaartverkoop: www.theateraandeslinger.nl

FILM AAN DE SLINGER Donderdag 1, vrijdag 2 februari draait het waargebeurde liefdesverhaal 'Breathe' in Film Aan de Slinger. De avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish heeft nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. De film laat zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van de mindervaliden. De Hongaarse film 'On Body and Soul' is dinsdag 6 feb te zien. "Een zeldzame film… alles klopt: scenario, camerawerk, muziek maar vooral het acteerwerk…beroert On Body and Soul hart én hoofd." (5* NRC). Helen Mirren en Donald Sutherland schitteren in de romantische tragikomedie 'The Leisure Seeker', donderdag 8 en vrijdag 9 februari in Film Aan de Slinger. De fascinerende en duistere film 'The Killing of a Sacred deer' met Colin Farrell en Nicole Kidmann is dinsdag 13 februari te zien. In het waargebeurde 'Molly's Game' kruipt Jessica Chastain in de huid van powerwoman Molly Bloom. Wanneer de voormalige Olympische skiester gedwongen wordt te stoppen met sporten, rolt ze in het gokwereldje. Donderdag 15 en vrijdag 16 februari te zien. Alle films draaien om 20.00 uur, tenzij anders aangegeven. Meer informatie en kaartverkoop: www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de​ voorstelling 'Brel & Brass' za 3 feb in Theater Aan de Slinger.

Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor vrijdag 2 februari 10 uur onder vermelding van 'Brel & Brass' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.