• Piek - Annemieke Kock

Bordewijks klassieker 'Bint' met topcast

HOUTEN Maar liefst 15 acteurs, waaronder Jules Croiset, Tijn Docter en Reinier Bulder, gaan terug naar de schoolbanken voor de toneelversie van Bordewijks literaire klassieker 'Bint' (try-out). De Bree is een leraar die een weg gepeste collega van klas 4D vervangt, en schooldirecteur Bint helpt hem daarbij. Bint regeert als een dictator en heeft een strak systeem van orde en tucht ontwikkeld. Er barst een psychologi sche strijd los. Maar dan vindt er een heftig incident plaats. Is Bint wel zo gestaald als hij altijd heeft doen voorkomen? Een tijdloos verhaal geregisseerd door Ger Thijs, over de vraag waar we het meeste bij gebaat zijn: orde of chaos? Donderdag 6 oktober, aanvang 20.15 uur.

Film Aan de Slinger

Donderdag 29 en vrijdag 30 september draait om 20.00 uur 'Maggie's Plan', een komedie over de New Yorkse dertiger Maggie die een absurd plan bedenkt om de man met wie ze een affaire heeft te herenigen met zijn vrouw. Dinsdag 4 oktober draait 'The Idol', over een Palestijn die de gevaarlijke reis naar Egypte maakt om mee te doen aan de show Arab Idol. Donderdag 6 en vrijdag 7 oktober is het tijd voor 'Café Society', de nieuwe romantische komedie van Woody Allen. Een jonge man (Jesse Eisenberg) hoopt het in het Hollywood van de jaren '30 te gaan maken in de filmindustrie. "Bitterzoete Allen met schitterend camerawerk. Een film die dieper gaat dan op het eerste gezicht lijkt", aldus NRC (4*). Meer informatie en tickets via www.filmaandeslinger.nl.

Verder in Theater Aan de Slinger

Donderdag 29 september om 20.15 uur zijn René van 't Hof en René Groothof met 'De Nazi en de kapper' (try-out) te zien, over een oorlogsmisdadiger die na WOII aan zijn veroordeling ontkomt. Regisseur Aike Dirkzwager en vormgever Rogier Willems geven voor aanvang een inleiding, tickets via de website of aan de kassa. Vrijdag 30 september om 19.30 uur komt de prijswinnende jeugdvoorstelling 'De Tantes' (8+). Vrijdag 7 oktober om 20.15 uur is het cabaretduo Matroesjka terug met 'Eeuwig Vlees': onderscheidend cabaret met frisse meningen. Na afloop treedt het trio Copper 'n Creek in de foyer op in het kader van Reuring Aan de Slinger. Zaterdag 8 oktober om 19.30 uur komt 'De GVR' (6-12 jaar), prachtig theater gebaseerd op Roald Dahl's meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus. Zie www.theateraandeslinger.nl. De 'Omdenkshow' (1 okt) en O'G3NE (5 okt) zijn uitverkocht.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de volgende voorstelling:

'Bint' (try-out) op donderdag 6 oktober om 20.15 uur.

Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor maandag 3 oktober 11 uur onder vermelding van 'Bint' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.