• Het echtpaar Booms met de burgemeester

    John van Amerongen

Booms-Uitdenbogaart 60 jaar getrouwd

HOUTEN Dat je van dezelfde dingen houdt en gemeenschappelijke ideeën hebt, vinden Jan en Adrie wel belangrijk als ze vertellen over het geheim om zestig jaar zo lang gelukkig samen te zijn. Beiden houden van klassieke muziek. "We gingen iedere maand naar een concert", zo vertelt Jan. Zij speelde ook een klein beetje viool, maar daar is ze heel bescheiden over. "We zijn anglofiel", zo zei Adrie. "We zijn 25 keer in Engeland geweest." Verder hebben ze altijd veel gefietst.

Het echtpaar Booms-Uitdenbogaart vierde afgelopen maandag hun diamanten huwelijk. Zestig jaar Jan (90) en Adrie (92) zo stond op een album dat hun twee zoons gemaakt hadden. Jan ontmoette Adrie voor het eerst toen hij medicijnen ging halen bij de apotheek. "Achter de kassa stond de mooiste vrouw met fraaie blonde haren en de mooiste blauwe ogen. Cupido vuurde zijn pijlen af. Zo zijn we aan elkaar gekomen." "De apotheek van toen is niet te vergelijken met de apotheek nu. Wij maakten alles zelf", vertelt ze. Op 1 februari 1953 zijn zij verloofd. Het echtpaar kreeg na hun huwelijk twee zoons. Inmiddels hebben ze zes kleinkinderen. Jan kwam uit Utrecht. Zij kwam oorspronkelijk uit Dordrecht, maar kwam later in Utrecht wonen. Ze hebben elkaar in Utrecht ontmoet. Ze gingen in Harmelen wonen, omdat ze daar een huis konden krijgen.

Adrie heeft in zijn werkzame leven in het bankwezen gewerkt onder andere voor de Rabobank. Hij deed allerlei opleidingen en schopte het tot een baan op het hoofdkantoor. Er werd in 1974 voor het werk naar Brabant verhuisd. Adrie werkte dus voor haar huwelijk in de apotheek. Jan heeft nog een goed geheugen en vertelt hoe hij, toen hij in Amsterdam werkte de Beatles in Amsterdam heeft gezien. Ze woonden lange tijd in Waalre bij Eindhoven. Negen jaar geleden zijn ze in Houten komen wonen om dichter bij de kinderen in de buurt te wonen. Hun zoons wonen in Houten en in Culemborg.