• The Bookshop

    Theater Aan de Slinger

The Bookshop, vol van nostalgie

HOUTEN Het filmseizoen is weer begonnen! Na een rustige zomer draaien er nu meerdere titels per week in Aan de Slinger. De films worden door de programmeurs gekozen uit het filmhuis-genre: de 'betere' film. Zo draait op donderdag 27 en vrijdag 28 september de film "The Bookshop", naar de gelijknamige roman van Penelope Fitzgerald. Weduwe Florence Green (Emily Mortimer o.a. The Party, Hugo, Shutter Island) besluit haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. In het Britse kustplaatsje, eind jaren vijftig, doet haar winkel veel stof opwaaien. De film is een groot succes en won in Spanje 3 Goya's (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. "The Bookschop toont hoe vilein een kleine gemeenschap vol achterklap kan zijn." (AD). Verder draait op 20 en 21 september het Italiaanse drama "The Place" en op 25 september het komische drama "Under the tree" uit IJsland. Tickets en meer informatie www.aandeslinger.nl

MUZIEK Op zaterdag 22 september geven gitarist Marc van Vugt en pianist Cor Bakker een intiem concert In de Kleine Zaal, aanvang 20.30 uur. Ze spelen allebei delen uit hun soloprogramma's en gaan als duo elkaars repertoire te lijf. Schuif aan in de 'theater-huiskamer' in de Kleine Zaal.

Een week later, zaterdag 29 september vanaf 20.30 uur, is Jared Grant in Aan de Slinger. Een concertavond vol ritmische soul, funk en R&B uit de jaren '70 en '80. Jared's vijfkoppige band zorgt voor de nodige funk. In het voorprogramma staat de muzikale Chris Alain. Chris is een van de talentvolle podiumartiesten van het Open Podium, hij heeft net als Jared aan The Voice meegedaan. De tribune is ingeschoven, deze avond gaat er gedanst worden! Kaarten beschikbaar via www.aandeslinger.nl.

De voorstellingen van Sara Kroos en Alex Ploeg zijn uitverkocht.

JEUGDTHEATER Op donderdag 27 september start bij de Jeugdtheaterschool een nieuwe cursus. Speciaal voor alle Houtenaren tussen 5 en 7 jaar die willen 'snuffelen' aan theaterles: "Snuffelcursus najaar 2018". Het is een serie van 12 lessen, elke donderdag om 15.30 uur. De kinderen maken spelenderwijs kennis met de verschillende basisvaardigheden van theater. Ze leren samenwerken, presenteren en natuurlijk wordt de cursus afgesloten met een mooie presentatie voor familie, vriendjes en vriendinnetjes. Aanmelden via www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film 'The Bookshop' op 27 september om 20.00 uur, Kleine Zaal.

Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor maandag 24 september 9 uur onder vermelding van ‘Bookshop’ naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.