Bezoek het Alzheimer Café

HOUTEN Maandag 9 januari heeft het Alzheimer Café als onderwerp: 'Wat kan Alzheimer Nederland voor u doen?' Als gastspreekster is mevrouw Jos van de Poel van Alzheimer Nederland uitgenodigd. Mevrouw De Poel zal toelichten wat Alzheimer Nederland voor de mensen met dementie en hun mantelzorgers doet. De ondersteuning die geboden wordt is erg divers: van ondersteuning van de mantelzorger, hoe houdt iemand met dementie zoveel mogelijk de regie, wat is de Alzheimer telefoon, het Alzheimer forum. Welke interessante websites zijn er, welke onderzoeken lopen er op dit moment etcetera.

Het wordt een informatieve avond waarbij te zien is hoe de website van Alzheimer Nederland werkt en waar je welke informatie makkelijk kunt vinden. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst bedoeld voor mensen die zelf met dementie geconfronteerd worden of er in hun naaste omgeving mee te maken hebben. Het Alzheimer Café biedt mensen met dementie, hun partners of familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden de gelegenheid om informatie over dementie in te winnen en hierover met elkaar en met een deskundige van gedachten te wisselen.

Het Alzheimer Café is elke 2e maandag van de maand. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Vind u het moeilijk een eerste stap te maken, neemt u gerust contact op zodat u hierbij wordt begeleid. Wilt u graag komen maar heeft u geen vervoer? Als u contact opneemt met de receptie van Het Haltna Huis op telefoonnummer 030-6350922, wordt vervoer geregeld en wordt u opgehaald en weer thuisgebracht. U bent van harte welkom het Alzheimer Café in Houten te bezoeken op 9 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Het Haltna Huis, Het Kant 193. De zaal is open vanaf 19:00 uur.