Bezoek Alzheimer Café

HOUTEN Maandag 11 april heeft Alzheimer Café een avond voor u in petto waar wordt gesproken over het nut van bewegen bij dementie. Bewegen is belangrijk. Mensen die voldoende bewegen hebben minder kans om dementie te krijgen. Maar uit onderzoek blijkt dat ook mensen met dementie baat hebben bij beweging. Door beweging lijkt de ziekte trager te verlopen. Zo verbetert het denkvermogen en verloopt het doen van alledaagse activiteiten beter. Maar wat kun je doen om actief te blijven bij dementie? Om dit onderwerp te bespreken is fysiotherapeute Jonneke Kroes uitgenodigd. U bent van harte welkom!

Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst, bedoeld voor mensen die zelf met dementie geconfronteerd worden of er in hun naaste omgeving mee te maken hebben. Het Alzheimer Café biedt mensen met dementie, hun partners of familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden de gelegenheid om informatie over dementie in te winnen en hierover met elkaar en met een deskundige van gedachten te wisselen. Vanuit de bibliotheek wordt er gezorgd dat er boeken over dementie ter inzage liggen. Deze boeken kunt u reserveren en later bij de bibliotheek lenen. Tevens is er een informatietafel ingericht met voorlichtingsmateriaal. Het Alzheimer Café is elke 2e maandag van de maand. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis.

Vind u het moeilijk een eerste stap te maken, neemt u gerust contact op zodat u hierbij wordt begeleid. Wilt u graag komen maar heeft u geen vervoer? Als u contact opneemt met de receptie van Het Haltna Huis op telefoonnummer 030-6350922, wordt vervoer geregeld en wordt u opgehaald en weer thuisgebracht. Maandag 11 april van 19.30 tot 21.30 uur in woon-zorgcentrum Het Haltna Huis, Het Kant 193. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

.