• Nieuwjaarsduik Houten

Betrokken lokale sponsoren maken Nieuwjaarsduik mogelijk

HOUTEN Op 1 januari vindt in de Rietplas van Houten voor de 15e maal het grootste en kortdurende evenement van de regio plaats: de Nieuwjaarsduik Houten. Om klokslag 12 uur, zal Burgemeester Wouter de Jong het startsignaal geven. Omstreeks 7 uur in de ochtend, zijn de eerste vrijwilligers al naar de Rietplas onderweg met volle aanhangers. Eén aanhanger is afgeladen met 650 exclusieve plastic tassen voor de deelnemers. De inhoud ervan wordt, op het herinneringsvaantje en de Unox muts na, beschikbaar gesteld door de lokale middenstand.

STROKEN VLOERBEDEKKING Al vijftien jaar mag de stichting Nieuwjaarsduik Houten rekenen op grote maatschappelijke betrokkenheid. Zonder de financiële en materiele ondersteuning van lokale bedrijven is organiseren simpelweg niet mogelijk. Al jaren wordt het bedrag voor deelname zo laag mogelijk gehouden. De reden is simpel, iedereen moet mee kunnen doen en je krijgt er veel voor terug. "Het mooie van dit steeds groter wordend evenement is dat elk jaar de samenwerking weer gezocht wordt met lokale ondernemingen" zegt René Steehouder van Steehouder Inbraakschade. Samen met Nico Verweij van Woninginrichting het Rond en André Uijtewaal van Uijtewaal catering zijn zij sponsoren van het eerste uur. Steehouder: "In 2009 en 2011 heb ik nog samen met Uijtewaal en andere brandweercollega's gaten gezaagd in het ijs, zodat de duik toch nog door kon gaan. Verweij lachend: "Op het laatste moment heb ik toen nog snel stroken vloerbedekking verzorgd om te voorkomen dat de strand afscheiding tussen water en ijs snijgevaar op kon leveren. Dat maak het zo leuk, je helpt elkaar gewoon waar mogelijk".

SOCIALE COHESIE Martijn Steenman, van Albert Heijn Steenman zorgt er al enige jaren voor dat een maand opbrengst van de statiegeldflessen van de drie AH zaken in Houten voor de duik zijn. Steenman: "Ook wij willen graag bijdragen aan de sociale cohesie op 1 januari. Het is tenslotte een van de gezelligste Nieuwjaarsrecepties in onze gemeente". Bij bakkerij Hogeboom Castellum wordt op oudejaarsdag nog even langer doorgewerkt. Hogeboom: "Net als vorig jaar bakken we voor alle deelnemers weer een oliebol. Ik vindt het vooral een heel gezellig en laagdrempelig evenement en daar werken wij graag langer voor door". Eenzelfde positief geluid kwam van Hoogvliet Houten Castellum: "Van ons de 650 drankjes en zakjes chips voor alle sportievelingen". Kelly Stam is namens de stichting al weken druk in de weer met het benaderen van alle sponsoren en het afstemmen van de schenkingen. Stam: "Het is veel werk, maar ook bijzonder dankbaar. Ik krijg altijd veel positieve reacties. Gisteren benaderde Miedema Assistance uit Houten mij nog. Die boden aan om de beveiliging en toegangscontrole te verzorgen. Geweldig toch? Nu ook BDU media ons wekelijks ondersteunt vallen al onze organisatie puzzelstukjes weer in elkaar op 1 jan. 2017".

Opgave voor de duik is mogelijk op www.nieuwjaarsduikhouten.nl. Hierop is alle deelname informatie te vinden. Laat je niet verrassen en geef je snel op want vol = vol.