• Roeland Heuff
  • Roeland Heuff

Beroepenfeest voor leerlingen van twee vmbo-scholen

HOUTEN De twee vmbo-scholen in Houten hebben de handen ineengeslagen om de eerste editie van Houten On Stage voor hun leerlingen te organiseren. Het Houtens had al eerder JA gezegd tegen dit initiatief dat zou plaatsvinden in maart 2018. Het besluit om samen op te trekken betekent dat er een langere aanlooptijd nodig is waardoor Houten On Stage later dan gepland plaatsvindt, namelijk in het voorjaar van 2019.

Volgend schooljaar worden vmbo-leerlingen in Houten begeleid bij het maken van een goede keuze in beroep en/of vervolgstudie. Zij ontmoeten bij Houten On Stage maar liefst 200 ondernemers en vakmensen waar mee ze in gesprek gaan over hun vak en werkdag. Bij wederzijds enthousiasme volgt er een werkbezoek op de Doe Dag, enkele weken later. Op die manier kunnen zij een kijkje nemen in de keuken van een bedrijf. Door te ruiken, voelen en proeven aan beroepen kunnen jongeren zich een goed beeld vormen over een beroep dat hen helpt in de oriëntatie op een beroepskeuze en/of vervolgopleiding. Zowel leerlingen, docenten als deelnemende beroepsbeoefenaren worden tevoren goed voorbereid op deze ontmoetingen.

Het doel van Houten On Stage is leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding in het mbo door persoonlijke ontmoetingen met ondernemers en andere beroepsuitoefenaars. Dat geeft de leerlingen toegang tot een nieuw, lokaal en duurzaam netwerk. De leerlingen worden ontvangen op de rode loper met applaus, want zij zijn de medewerkers van de toekomst: VMBO doet ertoe!

De Beroepenfeesten van VMBO On Stage bestaan sinds 2007 en worden gerealiseerd in achttien regio's. Nu heeft ook Houten zich bij deze missie aangesloten met maar liefst twee vmbo-scholen. Kijk voor meer informatie alvast op www.onderwijsonstage.nl Houten On Stage laat later weer van zich horen want toekomstdromen van jongeren is een zaak van ons allemaal!