• De spinning marathon in januari

    Lions Club Houten

Beklimming van Grand Ballon

HOUTEN Lions Club Houten organiseert onder het motto 'Houten in beweging' weer een beklimming van 'Le Grand Ballon'. Houten in beweging, het organiserend comité van de Lions, organiseert eens in de twee jaar een groot evenement. Dit jaar reizen rond de 100 deelnemers weer af naar de Vogezen. Twee jaar geleden was dit ook een groot succes. Dit jaar hebben de organisatoren een klein voorschot genomen op de opbrengst door Reinaerde 7.000 euro toe te zeggen voor een Elektrische DUOfiets.

John van Amerongen

Om 'Le Grand Ballon' te beklimmen moet 16 kilometer worden afgelegd terwijl daarbij 1000 meter geklommen wordt. Mensen kunnen zich aanmelden via de website. Het gaat om 10, 11, 12 en 13 mei. "Op zaterdag 12 mei gaan de mensen omhoog", zo zegt Erik Geelen de voorzitter van het organiserend comité van Houten in Beweging.

SPINNING Dit jaar werd een Spinning Marathon gehouden bij Body Business met als inzet genoeg geld ophalen voor een Elektrische DUOfiets voor Reinaerde. Met het spinnen werd 1.100 euro opgehaald, maar dat bedrag werd verhoogd naar 7.000 euro zodat Reinaerde de fiets ook daadwerkelijk kon gaan aanschaffen. Hiermee nam Houten in beweging dus een voorschot op het nog bij elkaar te halen geld met het beklimmen van de berg. "We hebben zoveel toezeggingen, dat komt vast goed", zo zegt Erik.

Liefhebbers kunnen nog inschrijven. Op www.houteninbeweging.nu is alle informatie te vinden. Alle deelnemers betalen 250 euro en laten zich vaak sponsoren. "Het wordt weer een heel leuk, sportief en gezellig evenement in mei."