• De prijsuitreiking van de voorleeswedstrijd

    Bibliotheek Lek en IJssel
  • De jury van de voorleeswedstrijd.

    Bibliotheek Lek en IJssel
  • Het publiek genoot van de vertellingen.

    Bibliotheek Lek en IJssel

Anouk wint Voorleeswedstrijd

HOUTEN In een meer dan volle aula van College de Heemlanden, gevuld met ruim driehonderd fans, lazen dinsdagmiddag 1 maart elf kinderen voor uit hun favoriete boek tijdens de Houtense voorronde van de Regionale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door Bibliotheek Lek en IJssel. Anouk van Hoornaar won de wedstrijd.

De voorlezers waren de winnaars van de voorleeswedstrijd op hun school, gehouden onder de kinderen van groep 7 en 8. De jury, bestaande uit Léon van Zijl (journalist, boekenliefhebber en ex-onderwijzer), Martine Broekema (tienerwerker bij vanHouten&co) en Kristel Peters (docent Nederlands aan College de Heemlanden) had de moeilijke taak uit al deze voorleeskanjers één winnaar aan te wijzen. Het niveau van de voorlezers was dit jaar hoog.

Anouk van Hoornaar van De Fontein is de winnaar geworden en gaat dit jaar Houten vertegenwoordigen bij de regionale voorleeswedstrijd op woensdagochtend 16 maart in De Stadshof in Vianen. Anouk las voor uit het boek 'Kampioen' van Corien Oranje. De jury genoot, evenals Anouk zelf, van het voorlezen: "Anouk past haar tempo heel goed aan bij de tekst, heeft een groot inlevingsvermogen en bracht de emoties uit het fragment prima over".