Andre van Dorp 16e Appelplukker

HOUTEN Tijdens de 'inspiratie' happening ter ondersteuning van de 'aangepaste (g) sport Houten' die op 11 oktober werd georganiseerd door de beide Houtense Rotary clubs werd de Appelplukker uitgereikt. Dit keer viel die eer te beurt aan Andre van Dorp vanwege zijn jarenlange verdienste voor de aangepaste (g) sport. Zo traint hij al meer dan 5 jaar de G - junioren van FC Delta Sports.

De Appelplukker , een initiatief van Rotary club Houten, wordt periodiek toegekend aan iemand die zich langdurig en belangeloos voor de Houtense gemeenschap heeft ingezet. Daan Wink , voorzitter van Rotary club Houten: " Vrijwilligers zijn de kurk waarop waarop elke sportclub drijft, zij verrichten in ons dorp onnoemelijk veel werk en verdienen daarom onze waardering. Het is dan ook met veel plezier dat we al die vrijwilligers met deze uitreiking aan Andre van Dorp onder de aandacht willen brengen."

Burgemeester Wouter de Jong reikte het beeldje uit in sporthal The Dome op de Kruisboog in Houten waar de inspiratie bijeenkomst voor de aangepaste (g) sport plaatsvond. In zijn toespraak gaf hij aan "trots te zijn op het grote aantal sport vrijwilligers dat in onze gemeente actief is." Andre van Dorp verblijft momenteel buitenslands reden waarom het beeldje in ontvangst werd genomen door zijn echtgenote Jolanda tezamen met hun zoon Swen die zelf ook actief is in de aangepast (g) sport.

De inspiratiebijeenkomst werd opgeluisterd door een optreden van de Dance Power Groep van StarDance Houten , een bijdrage van cabaretier Vincent Bijlo en een presentatie van Houtens - paralympisch gouden en zilveren - tandem team Timo Fransen en Vincent ter Schure. Het was de opmaat voor de Rotary Santa Run die dit jaar voor de tweede keer in samenwerking met de gemeente Houten wordt georganiseerd. De opbrengst daarvan zal onder meer ten goede komen aan de aangepaste (g) sport in Houten.

Initiatiefnemer van de Santa Run is de oud voetbaltrainer en lid van de Houtense Rotary Foeke Booy die daarbij samenwerkt met wethouder Kees van Dalen. Gekleed als 'Santa's' sloten zij , rijdend op een tandem , op spectaculaire wijze de bijeenkomst af met een warme oproep voor deelname aan de komende Houtense Rotary Santa Run op zaterdag 16 december.