Alzheimer cafe

HOUTEN Maandagavond 12 november is er weer een Alzheimer Café. Gastspreker is Freek Gillissen. Als verpleegkundig consulent dementie in het Vu Medisch Centrum geeft hij de bezoekers vanuit zijn praktijkervaring veel tips. Aan bod komen onderwerpen als: Jonge mensen met dementie, wat is het verschil met oudere mensen met dementie? Hoe kan je iemand met dementie zo goed mogelijk betrekken bij het dagelijks leven? Voor de mantelzorger is het vaak zwaar, omdat werk en gezin gecombineerd moeten worden met de verzorging van een partner met dementie. Hoe kan die mantelzorger gezond (en overeind) blijven?

Het Alzheimer Café is elke tweede maandag van de maand een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, kennissen en belangstellenden. In een open en prettige sfeer biedt een deskundige informatie, is er veel ruimte voor vragen en wisselen bezoekers ervaringen uit. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang, koffie en thee zijn gratis. Wilt u meer informatie, of hebt u geen vervoer? Neemt u dan contact op met Paulien Geraerts (p.geraerts@zorgspectrum.nl) of Wendy Werner (tel. 06-41812112).

U bent van harte welkom op maandag 12 november in het Alzheimer Café Houten van 19.30 tot 21.30 uur in Het Haltna Huis, Het Kant 193. De zaal is open vanaf 19:00 uur.