• Wethouder Hilde de Groot en directeur-bestuurder Frans-Jozef Snoeks van Viveste zetten de heer en mevrouw Rietveld in het zonnetje. Zij profiteerden als één van de eersten van de voordelen van zonnestroom

    Viveste

Al meer dan 100 Houtense huurders van Viveste over op zonnestroom

HOUTEN Na het succes in Wijk bij Duurstede kunnen sinds begin dit jaar ook Houtense huurders van Viveste profiteren van zonnestroom. En ook onder Houtense huurders is zonnestroom geliefd. Sinds de informatieavond in december kozen al meer dan 100 Viveste-huurders in Houten voor zonnestroom.

Zonnestroom: goed voor milieu en woonkosten Zonnestroom is goed voor het milieu en voor de portemonnee van huurders. Het project draagt bij aan het actieplan Houten klimaatneutraal in 2040. En de totale woonkosten voor huurders met zonnestroom gaan omlaag. Dat zijn voor Viveste ook de belangrijkste redenen om zonnestroom aan te bieden. Eerder maakte Viveste hierover prestatieafspraken met de HuurdersAdviesRaad Houten (HAR) en gemeente Houten.

Samenwerking met Wocozon Viveste werkt bij dit project nauw samen met Wocozon. Net als veel andere woningcorporaties. Viveste en Wocozon hebben geen financieel voordeel van het project. Het zijn allebei organisaties zonder winstoogmerk.

Huurders in Houten-Zuid, Schalkwijk, Tull en 't Waal en 't Goy kregen als eerste een aanbod. De komende maanden ontvangen ook Viveste-huurders in andere delen van Houten een uitnodiging voor een informatieavond en een persoonlijk aanbod.