• Locoburgemeester Kees van Dalen feliciteert diamanten echtpaar Van Veenendaal

    Claudia Verbree

Al 60 jaar een paar

HOUTEN Zondag 5 augustus is de 'officiële trouwdag' en deze is groots gevierd met familie, vrienden en leden van de tennisclub. Huub en Hermien van Veenendaal - Van der Pijl delen al 60 jaar lief en leed met elkaar. Als kers op de taart kwam locoburgemeester Kees van Dalen op dinsdag 7 augustus het echtpaar van harte feliciteren met hun diamanten huwelijk.

HOUTENS ERF De felicitatie en cadeau nemen ze in ontvangst op Het Houtens Erf waar mevrouw Van Veenendaal sinds half februari 2018 woont. Ze is dementerend en na 2,5 jaar thuis verzorgen, kon meneer Van Veenendaal de zorg niet langer alleen dragen. Hij woont tot op heden zelfstandig in een seniorenwoning in de wijk Het Meer. De nieuwe situatie is enorm wennen voor beiden, want 60 jaar samen onder één dak is niet niks. ,,Het went nooit", zegt meneer Van Veenendaal. ,,Vooral niet, omdat Hermien steeds met me mee naar huis wil".

DANSLES Inmiddels zijn ze beide 82 jaar, maar ze weten nog precies hoe het ooit begon. Bij Danscentrum Zegers in Utrecht hebben ze elkaar ontmoet. Los van elkaar hadden ze zich opgegeven voor dansles. Tijdens de lessen klikte het zo goed tussen die twee dat het tot een afspraakje kwam. ,,En van het één kwam het ander en de rest kwam vanzelf", glimlacht meneer Van Veenendaal.

NIEUWBOUW IN HOUTEN Het echtpaar is geboren en getogen in Utrecht. Na behoorlijk wat jaren in Tuindorp te hebben gewoond, zag meneer Van Veenendaal een advertentie van een nieuwbouwproject in Houten. Dat zag er interessant uit. ,,De informatie lag al in de bus voordat Hermien er wat van af wist", zegt hij. Na goed overleg hebben ze zich ingeschreven en voldeden aan alle criteria. Inmiddels wonen ze al 18 jaar met veel plezier in Houten. Het echtpaar heeft twee zonen van 54 en 58 jaar, 6 kleinkinderen, 2 achterkleinkinderen en een derde op komst.

HARD WERKEN Het echtpaar heeft altijd hard gewerkt. Meneer als onderhoudsmonteur bij Jongeneel in Utrecht en mevrouw heeft veel gewerkt met bejaarden en oudere mensen en daarnaast verschillende schoonmaakhuizen gehad. ,,Hermien heeft tot haar 65ste doorgewerkt. Ik kon gebruik maken van de VUT-regeling toen ik 57 jaar was".

TENNIS In 2016 is meneer Van Veenendaal uitgeroepen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor het vele vrijwilligerswerk bij Tennisvereniging De Doordraaiers in Houten. Het onderhoud van het tennispark, paviljoen en machines tot aan de kantinediensten aan toe. Tennis is zijn grote hobby. ,,Tot voor kort tenniste ik iedere dag". Een beroerte een week of 5 geleden gooide wat roet in het eten, maar inmiddels gaat het qua gezondheid en fit zijn weer de goede kant op. Dankzij hulp van Trias loopt het zelfstandig thuis wonen goed. Met behulp van fysiotherapie aan zijn arm hoopt meneer Van Veenendaal snel weer te kunnen tennissen.

ZORGZAAM Wat er nu zo leuk is aan zijn vrouw? ,,Hermien staat altijd voor iedereen klaar." Haar zorgzame karakter is een enorm pluspunt voor meneer Van Veenendaal. Daarnaast hebben ze veel plezier samen. Zo jokeren ze vaak samen. ,,Ze is zo geraffineerd", lacht meneer Van Veenendaal. "Ze heeft haar heldere momenten en ze speelt ons er allemaal uit met kaarten". Mevrouw van Veenendaal vult aan: ,,Ik maak ook graag woordzoekers en andere puzzels". Ze begint te stralen en kijkt naar haar man: ,,En ja, ik moet jou natuurlijk in de gaten houden", lacht ze hartelijk.