• Impressie van plan van Altera voor entree parkeergarage en entree Jumbo aan de Haag.

    Bron: Op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs.

Afsluiting voor autoverkeer naar Spoorhaag bij Jumbo in verband met verbouwing

HOUTEN Autoverkeer kan vanaf dinsdag 17 januari niet vanaf Het Rond doorrijden naar de Spoorhaag. De weg wordt ter hoogte van de Jumbo afgesloten voor alle verkeer in verband met het slopen van de luifel bij de entree van de Jumbo en de parkeergarage. De afzetting blijft naar verwachting tot en met dinsdag 24 januari staan. Als het werk onverhoopt eerder klaar is, wordt de afzetting ook eerder weggehaald. Het winkelend publiek kan gewoon alle winkels bereiken. Voor de Jumbo is, gezien vanaf de gebruikelijke entree, links om de hoek een tijdelijke entree gemaakt. Dat is aan de zijkant van de Supermarkt aan de zijde waar JOINN tegenover ligt.

John van Amerongen

"We moeten het toch zo kort mogelijk houden", zo zegt een medewerker van bouwbedrijf Van Deelen over de verkeersafsluiting. De entree van de Jumbo en de parkeergarage worden verbouwd als onderdeel van de verbouwing van winkelcentrum Het Rond in opdracht van Altera Vastgoed de eigenaar van het winkelcentrum. In overleg met de gemeente Houten wil Altera Vastgoed ook aanpassingen op het plein van Het Rond maken. De bedoeling is om meer horeca in de ronding langs het plein te realiseren. Ook de Vershof en de oversteek van de Vershof naar de passage, het overdekte deel van het winkelcentrum gaan op de schop. Het is de bedoeling om in het algemeen meer beleving in het winkelcentrum te creëren. In de passage wil men meer gezelligheid creëeren. De overgang van de Vershof naar de passage moet veel vloeiender worden. De entree van de passage en de Vershof zullen aangepast worden.

PARKEERGARAGE Vanuit de parkeergarage kunnen in de periode van de afzetting tijdens de openingstijden van de Jumbo via de supermarkt alle winkels bereikt worden. Dat is eigenlijk zoals u gewend bent, alleen in de Jumbo is de loop iets anders. Buiten de winkeltijden kunnen gebruikers van de parkeergarage van trappenhuis Noord. Posters in de parkeergarage wijzen u de weg. De hulpdiensten zijn geïnformeerd over deze afzetting voor het verkeer.

MEER TOEGANKELIJK De Jumbo en de parkeergarage krijgen in de nieuwe situatie veel meer elk een eigen entree onder een hogere luifel. Nu zijn de entrees van de parkeergarage en de Jumbo eigenlijk vervlochten. Bij de parkeergarage komt een nieuwe lift. In plaats van één lift zijn er straks twee liften.