• Fair & Trade festival op 9 november

    Fairtrade gemeente Houten

Fair & Duurzaam festival Houten

HOUTEN Op zaterdag 9 november 2019 vindt het Fair & Duurzaam Festival Houten plaats in College de Heemlanden. Tijdens deze dag is iedereen van harte welkom om van 12.15 tot 16.30 uur op verschillende manieren kennis te komen maken met fairtrade en duurzaamheid.

Het festival wordt gezamenlijk georganiseerd door de werkgroep Fairtrade gemeente Houten, de Wereldwinkel Houten en het Duurzaamheidsfonds Houten. Belangrijke aanleiding voor het festival is het tienjarig bestaan van Houten als Fairtrade gemeente. Bovendien zijn er pitches van kandidaten én de prijsuitreiking door het Duurzaamheidsfonds Houten van de Groene Keus, voor het beste duurzame initiatief.

PROGRAMMA Tijdens de middag wordt een gevarieerd programma aangeboden met verschillende sprekers, waaronder wethouder Herman Geerdes, weerman Reinier van den Berg, GroenLinks Tweede Kamerlid Bram van Ojik, Miss Nederland 2019 en ambassadeur Plasticvrije Wereld Sharon Pieksma en vertegenwoordigers van Max Havelaar, Return to Sender en Schone Kleren Campagne.

Verder kun je fair en duurzaam bakken met Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard, is er een kledingruilbeurs door leerlingen van de Heemlanden, danst Shine met eerlijke kleding en is er een Meet&Greet met politiek en sprekers. Ook zijn er kraampjes van verschillende organisaties, is dokter Tony (Chocolonely) aanwezig, muziek door Blue Marble en Sofie de Bruijn en catering van Deksels Lekker.

Voor kinderen van 6 -12 jaar is er in Theater Aan de Slinger de GRATIS voorstelling 'Wow de zee is  van plastic', om 13.30 en 15.00 uur. Gratis kaarten bestellen via het theater.