• Stichting lezen en schrijven

Activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering

REGIO Goed kunnen lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hierdoor zijn veel dingen lastig. Huurtoeslag aanvragen bijvoorbeeld. Ook een kaartje sturen, het rapport van je kind lezen of een reis plannen is vaak een onmogelijke opgave. Van 9 tot en met 15 september is de Week van de Alfabetisering, een week waarin door heel het land extra aandacht wordt gevraagd voor een geletterde samenleving met dit jaar als thema DURF!

In de regio Lekstroom worden in deze week verschillende activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld in Nieuwegein, waar een grote Taalbingo wordt georganiseerd. Of in Houten waar een week lang meertalig wordt voorgelezen. En in IJsselstein worden brieven omgezet in begrijpelijke taal bij de 'Brievenwasserette'.

Meedoen? Bijvoorbeeld door je collega's bewust te maken van de problematiek met een filmpje. Of wat groter. Door ook actie te ondernemen in de Week van de Alfabetisering doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid en zorgen we samen voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Geef uiterlijk 25 juli je activiteit door aan Hanna Ruiten via info@taalhuislekstroom.nl. Contact opnemen kan via 06-10036026 of info@taalhuislekstroom.nl.