Actieplan Jeugdwerkloosheid goed op weg

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid Midden-Utrecht is een samenwerking tussen verschillende Utrechtse gemeenten waaronder Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede, aangevuld met Sportnetwerkt en het UWV.

In 2015 bemiddelden Jobhunters van het Actieplan Jeugdwerkloosheid 180 jongeren naar een betaalde baan en 20 jongeren naar leerwerkplekken in het kader van BBL. Jobhunter Xiomara Nap: "We kijken verder dan het CV. Het gaat ons om het individu daarachter. Onze aanpak bestaat uit motiveren, activeren en presenteren. Wij gaan op zoek naar de motivatie, schetsen een realistisch beeld van wat iemand kan en geven jongeren opdrachten mee. Wij spreken hen aan op hun verantwoordelijkheid. Door deze aanpak leren we hen goed kennen en zijn we nog beter in staat de juiste match te maken tussen jongeren en vacatures."

Van september 2015 tot eind 2015 ontvingen werkgevers voor 63 jongeren een Startersbonus. Daarnaast is één Leermeestervoucher verstrekt. De Startersbonus en Leermeestervoucher kunnen pas achteraf aangevraagd worden. Voor jongeren die in 2015 voor minimaal een half jaar in dienst zijn genomen, kunnen werkgevers nog tot 1 juli 2016 een aanvraag indienen. Voor jongeren die in 2016 in dienst worden genomen bestaat geen recht meer op deze subsidies.

Het project SportNetwerk(t) is uitgebreid naar de hele regio en loopt door tot 1 juli 2016. De Sport sponsorbonus blijft daardoor tot 1 juli 2016 bestaan. Sportverenigingen kunnen deze bonus tot 1 december 2016 aanvragen. Meer informatie over het Actieplan Jeugdwerkloosheid vindt u op www.utrecht.nl/jeugdwerkloosheid.