• Gjalt Hoekstra

    John van Amerongen
  • Laura Slings laat wat van haar modeontwerpen zien bij de uitreiking

    John van Amerongen

Aanmoedigingsprijzen Onze Lieve Vrouwe Broederschap

HOUTEN Rense Jansen won de Onze Lieve Vrouwe Broederschap Creativiteitsprijs dit jaar. Dit hebt u in de afgelopen weken kunnen lezen. Naast de Creativiteitsprijs werden er ook twee aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Deze werden gewonnen door Gjalt Hoekstra en Laura Slings. 

De jury die dit jaar bestond uit Dion de Jong (winnaar 2015) JoCa Verbeke en Yvonne van Dam kende een aanmoedigingsprijs van 350 euro toe aan Laura Slings voor haar creatieve talent in het ontwerpen van mode. Gjalt Hoekstra kreeg een aanmoedigingsprijs van 100 euro voor zijn creatieve talent in tekenen. Het geld dient besteed te worden aan de verdere ontwikkeling van hun talent.Gjalt Hoekstra Hij is al vanaf jonge leeftijd aan het tekenen. Zijn snelle ontwikkeling en met name de discipline om te blijven oefenen is bijzonder. Een echte doorzetter maar hij lijkt er ook erg veel plezier in te hebben, het vooral uit zichzelf te doen en ook voor zichzelf. Het is mooi om te zien dat hij nu al probeert met zijn talent ook zich voor het goede doel in te zetten en maatschappelijk betrokken te zijn . Zo zijn steentje/potloodstreek bij te dragen aan een betere wereld(WNF ACTIE) Hij vindt naast het schilderen/tekenen ook andere manieren om bezig te zijn met het vak, hij loopt namelijk stage en geeft les bij Colorato. Erg goed om te zien dat hij zich nu al breder oriënteert. Hopelijk gaat hij nog veel experimenteren om zich nog vrijer te voelen in het tekenen en schilderen. Waardoor hij zeer waarschijnlijk ook duidelijk zijn eigen handtekening gaat ontdekken en ontwikkelen. Heel veel plezier in de uitdaging hiervan. Aanmoediging van 100 euro voor aanschaf van tekenmateriaal of extra lessen.

Laura Slings Al vanaf haar 9e een duidelijk doel: modeontwerpster willen worden. Ze is met haar ontwerpen niet alleen gericht op eigen succes maar speelt ook in op huidige thema's (voorbeeld van de vluchtelingen) Dit geeft aan dat er een duidelijk maatschappelijke betrokkenheid speelt. Ook fotografie speelt een belangrijke rol in haar leven en is een bijzonder mooie combinatie van talenten die Laura duidelijk heeft. Mode/kleding, fotografie en muziek, een hele creatieve uitdaging. De eerste prijs voorronde kunstbende betekend dat Laura echt wat in huis heeft. Het is mooi om te zien dat er een duidelijk toekomstplan is; Vooropleiding volgen en nog extra wiskunde studeren omdat dit nodig is voor de Kunstacademie. Er is door Laura al goed over nagedacht wat ze zou willen in de toekomst en hoe ze haar talenten wil gaan inzetten. We zijn erg benieuwd naar de stoffen, vooral hoe de verschillende materialen voelen en wat de gedachten erachter waren. Treed naar buiten en wees trots op jezelf. Aanmoediging van 350 euro voor aanschaf voor workshops of lessen.