• Theater Aan de Slinger

Aan de Slinger: De Filmclub

HOUTEN De film 'Sir' draait op woensdag 17 oktober om 10.00 uur in de Filmclub. 'Sir' is een tragisch liefdesverhaal dat zich afspeelt in het milieu van Indiase rijkeluiskinderen. De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij de rijke Ashwin. Zijn leven lijkt perfect, maar is niet het leven dat hij zelf wil leiden. De koppige Ratna laat zich daarentegen niet tegenhouden door haar achtergrond. De Filmclub is voor wie liever overdag dan 's avonds naar de film gaat en voor wie het leuk vindt andere filmliefhebbers te treffen. Sinds 2016 organiseren Aan de Slinger en 'van Houten&co' de Filmclub. Eén keer per maand op woensdagochtend kijken de bezoekers een film uit het reguliere aanbod van Aan de Slinger. Desgewenst kan de ochtend afgesloten worden met een (warme) lunch: huiscateraar Deksels Lekker biedt een middagmaal voor 7,50 euro, te bestellen voorafgaand aan de film. De film 'Sir' draait ook op 11 en 12 oktober om 20.00 uur. Zie www.aandeslinger.nl voor meer info en tickets.

NOG MEER FILMS Op dinsdag 16 oktober draait 'Disobedience', een meeslepend verhaal over een verboden liefde. Met na afloop een nagesprek met Martin Snaterse, dominee van de Protestantse Gemeente van Houten, en Noud Fortuin, organisator van het LHBT-café van SHINE, transgender en eerstejaars student Geestelijk begeleider. In het Italiaanse 'A casa tutti bene', op 18 en 19 oktober, ontaardt een gezellige familiereünie in een chaos als de familie noodgedwongen twee dagen met elkaar moeten doorbrengen. Tickets en meer informatie: www.aandeslinger.nl

VERDER De Vlaamse cabaretier Pieter Verelst komt op 13 oktober met een absurd programma, waarmee hij zowel het Groninger Studenten Cabaretfestival als Cameretten in 2016 won. Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en fluitist Peter Verduyn Lunel geven een kamerconcert op 18 oktober en spelen werken van Escher, Scelsi, Bach en Jolivet. Het vindt plaats op het prachtige Landgoed Wickenburgh. Het gezelschap Superdrum is de nieuwe internationale slagwerkgroep van de beste drummer van de Benelux en hele verre omstreken, Lucas van Merwijk. Ze laten op 19 oktober met veel humor en energie horen welke rol trommels in de menselijke geschiedenis hebben gespeeld. De voorstellingen van Marc-Marie Huijbregts en Dolf Jansen zijn uitverkocht, 'Mata Hari' is afgelast. Zie www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film Sir op woensdagochtend 17 oktober om 10.30 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor maandag 15 oktober 9.00 uur onder vermelding van ‘Sir' naar groentje@bdu.nl. Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt bericht van de redactie.