Aan de slag op het natuurpad

HOUTEN Afgelopen woensdag was het zover: één voor één druppelden de kinderen binnen bij boerderij de Heuvel. Samen met een grote groep enthousiaste begeleiders van NME Houten klaar voor de grote klus met laarzen aan en kleding die wel tegen een stootje kon.

Helaas gooide de regen eerst nog even roet in het eten waardoor ze pas later konden beginnen maar dat werd opgelost met een binnenspel waarbij een (mensen)boom werd uitgebeeld.

De warme chocola werd toch maar binnen genuttigd en het geplande vuur uitgesteld tot een andere keer.

Gelukkig werd het toch nog droog en gingen de kinderen als een speer aan de slag. In groepjes hebben de kinderen enthousiast, samen met hun begeleider, allerlei klussen aangepakt zoals takken slepen voor de takkenril, het pad schoon harken, houtsnippers strooien op het kruip-door-sluip-door-paadje en afval verzamelen, helaas veel afval.

Door de vele regen was het pad heel slecht begaanbaar en alle kinderen zaten binnen de kortste keren onder de modder. Dat leek ze niet uit te maken want er waren veel stralende koppies te zien, onder het motto: hoe viezer hoe leuker.

De wasmachines in Houten zullen wel overuren gedraaid hebben die avond en de kinderen zullen ongetwijfeld goed geslapen hebben.

Veel dank aan de enthousiaste begeleiders want zonder hen kan een activiteit als deze nooit lukken!