• Een 86-jarige vrouw is tijdens een rit door het Schalkwijkse landschap in een sloot terecht gekomen. Het ongeluk gebeurde op de Groeneweg. Hulpdiensten hebben de vrouw en de scootmobiel uit de sloot gehaald. Volgens de brandweer is de vrouw met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd.

Zelfdoding

HOUTEN - Het treinverkeer tussen Utrecht en Geldermalsen lag donderdag een groot deel van de dag stil door een aanrijding van een intercitytrein met een persoon ter hoogte van station Houten Castellum.

Uit onderzoek van de politie komt naar voren dat het hier lijkt te gaan om een zelfdoding. Dit werd gezien door meerdere personen die op het perron aanwezig waren. Het incident deed zich voor rond 10:20 uur. Agenten hebben ter plaatse de machinist en getuigen opgevangen en slachtofferhulp aangeboden. Aan het eind van de middag kwam het treinverkeer weer op gang.

Scootmobiel te water

HOUTEN - Een vrouw is op dinsdag 11 augustus met haar scootmobiel te water geraakr bij de Groeneweg. De vrouw was uitgeweken voor paardenpoep op het pad. Vermoedelijk is ze bij deze manoeuvre met haar scootmobiel in de naastgelegen sloot terechtgekomen. Een voorbijganger belde de politie. De brandweer kwam ter plaatse om de vrouw en haar voertuig uit het water te halen. De sloot lag nogal laag. De vrouw bleek licht onderkoeld te zijn en is door ambulancepersoneel ter controle meegenomen naar het ziekenhuis in Nieuwegein.