• Dinner at Six

    Dinner at Six

19 september: Dinner at Six

HOUTEN Bij Dinner at Six zijn ze creatief met groenten. Het nieuwe restaurant met een nieuwe eigenzinnige formule opent op dinsdag 19 september haar deuren in Houten. De eigenaren Jules Hartmann en Bas Mittelmeijer zijn geboren en getogen Houtenezen. Het restaurant heeft een eigentijds en eigenzinnig interieur dat past bij de eigenzinnige filosofie van de eigenaren.

John van Amerongen

Bij Dinner at Six zijn de koks geen sterren. De twee eigenaren Jules, chefkok, en Bas vinden dat koken een echt ambacht is en dat het om het vakmanschap gaat en dat het 't belangrijkste is om lekkere gerechten op tafel te zetten. Een hoofdrol hierin spelen de groenten. Uiteraard kunt u van de kleine kaart een gerecht met vis of vlees kiezen, maar Dinner at Six daagt u uit om iets met groente te eten. "Ik vind het een creatieve uitdaging om een mooi gerecht met groente te serveren", zegt Jules. "Creatief met groente en daar mensen mee verrassen."Aan de hoge bar bij de keuken kan ook gegeten worden terwijl u een blik in de keuken kunt werpen. De groente op de kaart wordt lokaal van het biologische bedrijf de Groentenakker in Odijk betrokken. Ook het vlees en de vis zijn duurzaam en voornamelijk in Nederland geproduceerd. De kleine kaart wisselt voortdurend al naar het gelang van aanbod van producten voor de chefkok.

Het restaurant ademt een eigen informele warme sfeer. U kunt kiezen uit romantisch zitten bij een ronde tafel of gezellig op één van de bankjes en de daarbij staande stoelen. Het restaurant is laagdrempelig. "Iedereen kan komen", zo zegt Bas. "Mensen kunnen ervoor kiezen een gerecht te eten of meerdere gangen", zo zegt Jules. Bas: "De creativiteit, toegankelijkheid, kwaliteit, groente en de eigenzinnige benadering van de eigenaren onderscheiden Dinner at Six op een positieve wijze van andere restaurants. Reserveren is makkelijk, maar hoeft niet. dinneratsix.nl,www.facebook.com/dinneratsixhouten Dinner at Six verwijst niet naar de tijd van zes uur, maar naar het nummer 6 van het adres, Herenweg 6.