• Marjan de Boer, Levi Luining, Mark de Visser en Christine de Bruijn

    Dick Sijtsma
  • Dick Sijtsma

100ste deelnemer Houten on Stage verrast met taart

HOUTEN Op 27 maart vindt het Beroepenfeest van Houten On Stage plaats. De VMBO leerlingen van Houten zijn er al druk mee bezig. Ze maken visitekaartjes, denken na over de beroepen die ze willen gaan doen en krijgen binnenkort een netwerktraining.

Voor dat Beroepenfeest en de Doe Dag (10 april) zoekt men veel mensen met uiteenlopende beroepen. Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden via de website. Half februari mocht Houten On Stage de 100ste deelnemer verwelkomen. Om deze prachtige mijlpaal te vieren hebben de leerlingen van het Wellantcollege voor kinderdagverblijf Partou een overheerlijke taart gebakken.

Christine de Bruijn vestigingsmanager van Partou reageert blij verrast:,,'Ik hoorde van Houten On Stage tijdens een informatieavond op school van mijn oudste zoon. Ik werd er meteen enthousiast van. We vinden het bij Partou belangrijk om zichtbaar te zijn voor toekomstige collega's. Wij willen kinderen de ruimte geven om te experimenteren en daardoor te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Houten On Stage sluit daar mooi op aan. Door een dagdeel mee te draaien op de kinderopvang krijgen zij inzicht in wat het vak precies inhoudt en hoe een werkdag eruit ziet."

Christine: ,,'Ik weet nog goed hoe ontzettend moeilijk het was om een vervolgopleiding te kiezen. Ik vind het leuk dat we de leerlingen daar een beetje bij kunnen helpen. Als tip zou ik de leerlingen mee willen geven: 'Doe zoveel mogelijk ervaring op, leer van andere mensen en kies voor een beroep waar je echt blij van wordt!' Met de Doe Dag kunnen leerlingen bij ons een dagdeel meelopen op het kinderdagverblijf of in de buitenschoolse opvang. Ze kunnen er ook voor kiezen om een dagdeel mee te lopen als vestigingsmanager of deel te nemen aan ons voorjaarsfeest als activiteitenbegeleider, fotograaf of gastvrouw/heer. Keuze genoeg, dus!"

,,Komen er ook loonwerkbedrijven op het Beroepenfeest? Daar zou ik graag willen kijken", zegt Levi als hij een stukje van zijn zelfgemaakte taart proeft. Mark wil straks de slagersvakschool gaan doen, dus hij zou het heel leuk vinden om bij een slager te kijken. Christine: ,,Ik hoop dat er veel verschillende bedrijven meedoen om zo alle leerlingen een prachtige ervaring mee te geven. Dus mensen… twijfel niet, doe mee!"


Om Houten On Stage tot een succes te maken zoekt men veel deelnemers met uiteenlopende beroepen in verschillende branches. Ben je: doktersassistent, bibliotheekmedewerker, schoonheidsspecialist, astronaut, bakker, receptionist, monteur, ontwerper, advocaat, begeleider, ICT'er, bloemist, kapper, dierenarts, accountant , verzorgende? Werk je in de zorg-, techniek-, handel- of groensector? Alle beroepen kunnen we gebruiken. Meer informatie en aanmelden: www.houtenonstage.nl