• Het bedrag werd bekend gemaakt op d eslotavond in hte theater.

  Week van het Hospice
 • Jazzmuziek in combinatie met film op de slotavond in het theater

  Week van het Hospice
 • Skaters langs het kanaal

  HSSV
 • Mensen kijken op de tafels bij de snuffelmarkt

  Week van het Hospice
 • Fietsers maken zich klaar voor het fietsparcours

  Week van het Hospice
 • Vorige week woensdag genoten mensen van het korenfestival

  Week van het Hospice

€ 18.000 voor Hospice Kromme Rijnstreek ingezameld in week van het Hospice

HOUTEN Afgelopen week werden er in het kader van de Week van het Hospice veel activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor het Hospice Kromme Rijnstreek. Dat was een enorm succes. De Week van het Hospice werd voor het 6e jaar gehouden en nog nooit heeft het hospice zo in de belangstelling gestaan. Daarnaast is er een groot bedrag ingezameld. De totale opbrengst was € 18.000 en dat geld komt geheel ten goede aan het hospice in Houten, zodat zij de zorg aan haar gasten kan continueren.

John van Amerongen

Maandag 26 september werd tijdens de slotavond van de Week van het Hospice in Theater aan de Slinger bekend gemaakt hoeveel geld er was opgehaald. Bestuurslid Josje van Dijk van het hospice kreeg symbolisch, uit handen van Michel Tombroek, voorzitter van de organisatie van de Week van het Hospice, een cheque overhandigd. Van Dijk: "Alle activiteiten en de loterij hebben in totaal € 18.000 opgeleverd en daar zijn we ontzettend blij mee. Ik wil de organisatie van de Week van het Hospice, maar ook iedereen die geld heeft gedoneerd, dan ook heel hartelijk bedanken. Met hun steun kunnen wij de zorg aan onze gasten continueren. Ik vind het hartverwarmend om te merken dat zoveel mensen het hospice steunen."

HONDERDEN Honderden mensen uit Houten en omgeving deden mee aan de activiteiten tijdens de Week van het Hospice: op zaterdag werd er gefietst en geskate, door een kleine 500 mensen uit heel Nederland, door de mooie Kromme Rijnstreek  en was het een drukte van belang op de SNUFFEL-FAIR/rommelmarkt in College De Heemlanden. Tijdens vier filmavonden keken ruim 200 mensen in Theater aan de Slinger naar de film The Red Turtle en Truman en naar de documentaire Marley over het leven van Bob Marley.

KORENFESTIVAL Op woensdag genoten meer dan 250 mensen van drie koren uit de regio tijdens het Korenfestival. Ten slotte ging vanavond het dak eraf in een vol Theater Aan de Slinger waar New York Round Midnight de geweldige jazzavond 'Swingin' Harlem' brachten.

BEDANKT Michel Tombroek: "Het waren heel verschillende activiteiten waar veel inwoners van de Kromme Rijnstreek van hebben genoten. Door deel te nemen, steunden ze ook ons hospice. Een goede combinatie! Iedereen enorm bedankt voor zijn komst, financiële bijdrage en inzet."