uit-cultuur lezersnieuws

NLDoet op Fort Honswijk: bijenhotels maken

Stichting Honswijk Everdingen organiseert op vrijdag 9 maart van 9.30- 16.30 uur NLDoet op Fort Honswijk. In samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht gaan we twee bijenhotels bouwen en plaatsen.Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving. Ze zijn daarom onmisbaar.

Katten uit Houten Expo

Katten uit Houten

Een prachtige expositie door Maria Arias ter ere van onze lieve katten uit Houten.

Maria schilderde 16 prachtige Houtense portretten van dit geliefde huisdier.

Twee avonden met Rebecca Onderstal over 'Mooi niet alleen' op 22 februari en 22 maart a.s.

Meer dan 2 miljoen mensen in Nederland leven zonder partner. Rebecca Onderstal, 10 jaar single (na een scheiding) schreef over haar ervaringen, over de goede en moeilijke kanten van het leven als single in het boek "Mooi niet alleen".

De Lytse Komeedzje uit Drachten speelt zaterdag 10 februari de komedie 'Bungalow 847'

In de komedie heeft een stel een prijs gewonnen bij het grote prijzenfestijnfestival. Zij mogen drie dagen doorbrengen in Bungalow 847.

Dan blijkt dat nog een tweede stel dezelfde prijs heeft gewonnen. Ze besluiten de bungalow maar te delen, want er zijn tenslotte drie slaapkamers.

Meditatieve viering: Meer dan het gewone

Godservaringen, zijn die alleen weggelegd voor een selecte groep gelovigen? Of kent iedereen momenten waarop God dichtbij is? En zo ja, hoe? Meer dan het gewone - dat is het thema van de komende meditatieve viering. Met Mirte Smith, zang en piano.

SHANTYKOOR WINDSTILTE IN HOUTEN OP ZOEK NAAR NIEUWE KOORLEDEN

SHANTYKOOR WINDSTILTE OP ZOEK NAAR NIEUWE KOORLEDEN

Creatief duel:Vijf kunstenaars nemen het 'live' op tegen bekend Houtens model

Zaterdagmiddag 10 februari binden drie kunstschilders, een sneltekenaar en een fotograaf de creatieve strijd aan met een bekend Houtens model.

Creatief duel:Vijf kunstenaars nemen het 'live' op tegen bekend Houtens model

Zaterdagmiddag 10 februari binden drie kunstschilders, een sneltekenaar en een fotograaf de creatieve strijd aan met een bekend Houtens model.

Dieren knutselen voor kinderen

Op woensdagmiddag 7 februari organiseert Natuur- en Milieu Educatie Houten i.s.m. De Natuur Ontdek Plek weer een leuke kinderactiviteit. We krijgen uitleg van een kunstenares en gaan daarna onze eigen dieren maken van natuurlijke materialen.

IVN-winterwandeling Kromme IJssel en Lek

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zaterdag 10 februari 2018 een wandeling langs Kromme IJssel en Lek.

Pagina's