Lokaal lezersnieuws

houtens kamerorkest zoekt nieuwe musici

Het Houtens Kamerorkest (HKO) zoekt violisten, cellisten, een contrabassist en een fagottist. Wij zijn een gezelig amateurorkest met ongeveer 22 musici.

We oefenen op de dinsdagavonden in de basisschool Het Mozaiek in Houten.

Onlangs gaven wij een Bachconcert in Schalkwijk.

Mediteren gezond voor ouderen

Uit onderzoek blijkt dat mediteren veel positieve gezondheids effecten heeft. Speciaal ook voor ouderen. Zo blijkt dat het geheugen en de concentratie er door worden verbeterd. Ook verlaagt het de bloeddruk en versterkt het het immuunsysteem.

Kinderen van basisschool de Zonnewijzer rennen voor Oeganda!

Afgelopen vrijdag 15 maart dachten de kinderen van basisschool de Zonnewijzer maar aan één ding: rennen, rennen, rennen! Alle klassen renden mee met de sponsorloop, met als goede doel: Compassion.

Amivedi week 11

Amivedi Wijk bij Duurstede/Houten  Tel: 088-0064678

Staken of niet staken?

15 maart… Staken of niet staken? De school open of dicht? Omdat we hart hebben voor goed onderwijs en de onderhandelingen gaande zijn, koos basisschool Wereldwijs ervoor wel de kinderen te laten komen, maar de dag een ludiek karakter te geven.

Klaverjasmarathon Dorpshuis De Ploeg

Op 13 april vindt voor de 11e keer de Klaverjasmarathon van Dorphuis De Ploeg plaats, Beusichemseweg 51 't Goy.

Dit jaar is ervoor gekozen om de dag wat korter te laten duren zodat iedereen nog iets aan de avond heeft.

De start is 10.00 uur (deur open vanaf 09.15 uur).

Inschrijving bridge-cafedrive gestart op 16 maart.

Op zaterdag 11 mei 2019 organiseren de samenwerkende bridgeclubs  Bod84  en BC.Houten de 16e Houtense Cafédrive. In de cafédrive spelen bridgers 7 ronden van 4 spellen in 6 verschillende horecagelegenheden rond het sfeervolle dorpsplein in Houten.

Collecteweek ZOA: vrijwilligers in actie voor slachtoffers van oorlogen en rampen

HOUTEN -  In de week van 24 tot en met 30 maart collecteren vrijwilligers in de gemeente Houten voor stichting ZOA. De hulporganisatie vraagt aandacht voor de ruim 68 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking.

Wat levert vloerisolatie jou op?

Het collectieve aanbod via EnergieRijk Houten voor spouwmuur- en/of vloerisolatie heeft al heel wat Houtenaren aan het denken gebracht en tot actie aangezet. Maar wat leveren deze vormen van isolatie je nu op en wat zijn de beweegredenen waarom mensen hun vloer en/of muren laten isoleren?

Aan de slag met energie op Eiland van Schalkwijk

Samen met energie aan de slag en werken aan een energieneutraal Eiland van Schalkwijk. 

Pagina's