• Martin Monkel

Kies 'Mijn Burgemeester'

HOUTEN De gemeente wil de inwoners betrekken bij het opstellen van het profiel van de nieuwe burgemeester. Zoals bekend vertrekt Wouter de Jong in juli 2019. Vanaf vandaag gaat er een proces van start dat moet leiden tot de beëdiging van de nieuwe 'burgervader' van Houten.

PROCES Er wordt een vertrouwenscommissie geïnstalleerd die in overleg met de gemeenteraad de profielschets opstelt. Dat profiel wordt naar verwachting in februari 2019 besproken met de Commissaris van de Koning. Daarna wordt de sollicitatie opengesteld en maakt de Commissaris een selectie uit de kandidaten. Omstreeks mei 2019 wordt die selectie in een besloten bijeenkomst besproken met de gemeenteraad.  Direct daarna wordt de voor te dragen kandidaat bekend gemaakt. De bedoeling is dat de nieuwe burgemeester in juli 2019 wordt beëdigd door de Commissaris van de Koning.

ENQUETE Inwoners van Houten kunnen via de link burgemeesterhouten.nl aangeven welke eigenschappen de nieuwe burgemeester van Houten moet bezitten. Dat kan door het invullen van 10 keuzevragen en 2 open vragen. Invullen van de enquête kan tot en met 28 november a.s.

Dus doe mee en kies 'Mijn Burgemeester'.