Lokaal

HOUTEN Meer weten over het christelijk geloof of zit je vol met vragen? Meld je dan aan voor een Alpha. Op zondag 29 september 2019 begint weer een nieuwe Alpha in de Lichtboog in Houten. In tien avonden leer je op een laagdrempelige manier het christelijk geloof kennen. Iedereen is welkom. Jong, oud, gelovig, niet-gelovig.
Advertorial
Verblijf je voor enkele dagen of langer  in de omgeving van Houten? Dan tref je het! Houten heeft een ruime keuze aan nagelstudio’s, pedicures en kappers voor uiterlijke...
HOUTEN Rijkswaterstaat verwacht vanaf vrijdag 27 september zeer grote verkeershinder rond Utrecht. Door werkzaamheden aan de voegovergangen van de Galecopperbrug zijn er gedurende 5 tot 6 weken minder rijstroken beschikbaar voor verkeer op de snelweg A12 in oostelijke richting (rijrichting Arnhem).
Door: Irene van Valen
Advertorial
HOUTEN Bij Kids Lodge Houten kun je niet alleen terecht voor kinderopvang, maar ook voor een breed programma sportactiviteiten voor kinderen én volwassenen.
HOUTEN De Kinderboekenweek is het grootste leesfeest voor kinderen. Samen met lokale partners houdt de Bibliotheek Houten-Centrum drie gratis activiteiten: bezoek van schrijver-tekenaar Harmen van Straaten, een bijzondere escape game en Klooien met kinderboeken. Aanmelden/kaarten afhalen vanaf 18 september.
HOUTEN Kunstenaar Jan is de Man, bekend van de inmiddels wereldberoemde boekenkast is deze week bezig een grote muurschildering te maken op het schoolplein van school De Bijenkorf in Houten. Hij start maandagochtend en zal waarschijnlijk tot vrijdag hiermee bezig zijn. Komende week is in Houtens Nieuws meer te lezen over dit bijzondere kunstwerk.
SCHALKWIJK Vijftig jaar geleden kon er voor het eerst gesport worden in de Sporthal Schalkwijk, die mede dankzij zoveel dorpse gedrevenheid is gerealiseerd. Een goed moment om even terug te blikken met betrokkenen van het eerste uur. Co Baas: ,,Het mooie is: we noemen het een sporthal, maar eigenlijk is het gewoon een gymzaal.''