• Kerstmannen in actie voor het goede doel

    rené van den brandt

Santa Run Houten steunt Stichting Leergeld

02-12-2019, 22:41 | Lezersnieuws | Jeroen

HOUTEN De ouders die kinderen in groep 8 hebben zitten, zullen het herkennen. Open schooldagen, proeflessen, de schoolkeuze staat voor de deur. Voor verschillende ouders in Houten geeft dit nog veel meer zorgen. Zeker als je als ZZP-er ziek geworden bent, je er alleen voor staat of nog maar kort in Nederland woont. Hoe moet alles volgend jaar betaald worden? Kan ik voor mijn kind een fiets regelen waarmee naar Utrecht of Culemborg gefietst kan worden? Wie betaalt de pont? Hoe organiseer ik een laptop voor mijn kind zodat de lessen gevolgd kunnen worden? Niet iedereen heeft voldoende financiële middellen om dit te organiseren voor zijn of haar kinderen. Gelukkig kan Stichting Leergeld Houten hierin bijspringen. Dit in samenwerking met twee serviceclubs uit Houten. 

Rotary Houten en Rotary Houten Castellum hopen dit jaar met de Rotary Santa Run voldoende geld op te halen om de kinderen uit Houten die naar het voorgezet onderwijs gaan te helpen aan een goede en veilige 2e hands fiets en een laptop. Op deze wijze geven ze deze kinderen een steuntje in de rug en helpen ze op weg als het thuis even niet lukt. 

Wil jij ook meehelpen? Doe mee op 14 december en schrijf je in voor de Rotary Santa Run 2019. Kijk snel op www.santarunhouten.nl of doneer! Ook kan je op zaterdag 14 december bij onze stand op Het Rond je pak kopen. De verkoop start om 12.00 uur en op=op! De warming-up start op 14:45 uur op Het Rond.