Koffieplus voor Senioren: Speel mee met Jeu de Boules of Koersbal!

06-12-2019, 12:11 | Lezersnieuws | Jolijn

Donderdag 12 december is er alweer de laatste Koffieplus voor Senioren van dit jaar. Om in de wintermaanden toch gezellig te blijven bewegen kunt u deze donderdag een balletje mee gooien met Jeu de Boules of Koersbal. Niet buiten in de kou, maar lekker binnen bij het Racketcentrum Houten. Komt u ook?

Voor het tweede jaar speelt de Jeu de Boules tijdens de wintermaanden (november t/m februari) gezellig binnen bij het Racketcentrum Houten (Pelmolen 7). Voorheen een locatie waar ook minstens één keer per week koersbal werd gespeeld. De Jeu de Boules groep wilt u graag kennis laten maken met de gezellig- en saamhorigheid van het indoor Jeu de Boules spelen. Een grote groep ouderen (gemiddeld 20 deelnemers) staat namelijk elke donderdag op de baan om een balletje te gooien. Om nu twee werelden van laagdrempelige beweegactiviteiten samen te laten smelten en u ook de kans te bieden eens kennis te maken met koersbal, staat de Koffieplus voor Senioren van donderdag 12 december dus in het teken van Jeu de Boules én Koersbal!

Koersbal

Koersbal is een balspel dat lijkt op Jeu de Boules maar met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. De speler moet bedenken welke koers zijn bal zal gaan om zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (het doel) te komen. Koersbal wordt gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee teams van twee personen het tegen elkaar opnemen. Het ene team speelt met vier zwarte ballen, het andere met vier bruine ballen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren.

Mocht koersbal of Jeu de Boules voor u onbekend zijn? Geen probleem! Er zijn voldoende ouderen die u snel het spelletje leren begrijpen en er zal vanzelf een spannende strijd ontstaan om zo dicht mogelijk bij het doel te komen!

Info

De Koffieplus voor Senioren is aanstaande donderdag 12 december van 10.30 – 12.15 uur in het Racketcentrum Houten (Pelmolen 7). Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Koffie en/of thee komen voor eigen rekening. Heeft u vragen, neem dan contact op met Jolijn Hoek-van de Giessen, jolijn@sportpunthouten.nl of bel 06-23620480.