• Cursus Sterk door je Netwerk

    Rode Kruis Houten
  • EHBO op maat

    Rode Kruis Houten

Zelfredzaam kunnen zijn in noodsituaties

12-10-2017, 14:10 | Lezersnieuws | Rode Kruis Houten

Zelfredzaam zijn: "Handelingen die mensen verrichten - ter voorbereiding op, tijdens en na acute noodsituaties - om zichzelf en anderen te helpen en de gevolgen te beperken."

Meer dan 3,3 miljoen Nederlanders zijn niet goed in staat om voor zichzelf te zorgen en hebben vaker hulp nodig van anderen. In een noodsituatie lopen zij daardoor meer risico.

Het Rode Kruis helpt kennis en informatie te verspreiden via workshops, trainingen en cursussen.

EHBO op maat

Het Rode Kruis heeft speciaal voor ouders met jonge kinderen EHBO aan baby's en kinderen ontwikkeld, een korte workshop waarbij aandacht is voor de zeven meest voorkomende ongevallen. Een aanrader voor elke (aanstaande) vader, moeder, opa, oma of oppas. Je ontvangt gratis het boek "EHBO aan baby's en kinderen" en een bewijs van deelname.

Snelcursus EHBO voor anderstaligen

Het Rode Kruis organiseert ook bijeenkomsten voor statushouders en anderstaligen waarin basale kennis over eerste hulp verlenen aan bod komt. De snelcursus is bedoeld voor georganiseerde groepen.

Welke EHBO-cursus past bij jou?

Denk je ook 'Zo'n EHBO-cursus kost vast veel tijd en geld?' Dat valt mee. Je kunt al in slechts drie uur de basis van EHBO leren. Ook is er de mogelijkheid om EHBO-theorie online te leren en dat scheelt veel tijd in de praktijk.

Kostenvergoeding

De meeste zorgverzekeraars bieden uit een zorgverzekering met een aanvullende dekking een vergoeding voor EHBO-cursussen van het Nederlandse Rode Kruis (2017).

Meer weten over EHBO-cursussen, e-mail: ehbocursushouten@rodekruis.nl of ga direct naar www.shop.rodekruis.nl voor het cursusaanbod.

Workshop Risico's in en om huis

In deze workshop bespreken deelnemers noodsituaties die ze hebben meegemaakt of mogelijk kunnen meemaken, onder begeleiding van een Rode Kruis vrijwilliger. De vrijwilliger bekijkt samen met de deelnemers wat de mogelijke oplossingen kunnen zijn en helpt bij het opstellen van een persoonlijk noodplan. Lesmateriaal en deelname aan de workshop zijn gratis.

Cursus Sterk door je Netwerk

Deelnemers leren een sociaal netwerk in hun buurt op te bouwen. Daarnaast leren zij hulp te vragen aan de mensen in hun netwerk. Dat lijkt erg vanzelfsprekend en gemakkelijk, maar hulp vragen is vaak moeilijker dan hulp bieden. De kosten voor vijf bijeenkomsten van 2 uur bedragen 15 euro.

Meer weten of wil je graag deelnemen?

E-mail: secretarishouten@rodekruis.nl

of bel Rode Kruis Houten 030-60 56 100.