• de zeemeerminnen van Scuba-Go

    Jeroen Boermans

Zeemeerminzwemmen bij Scuba-Go

05-02-2019, 21:09 | Lezersnieuws | Jeroen

Elke zondagmiddag vanaf 16.00 uur oefent in zwembad de Wetering in Houten een groep enthousiaste meiden in het zeemeerminzwemmen.

Zeemeerminzwemmen is een relatief nieuwe sport waarbij snorkelen, vinzwemmen en freediving op een creatieve manier met elkaar gecombineerd worden. Het is een goede cardio- en krachttraining waarbij heel sterk wordt gewerkt aan het verbeteren van je conditie. Maar het is vooral een hele leuke sport! Je leert allerlei kunstjes en trucjes, en ook hoe je onder water moet poseren als een echte zeemeermin.

Bij Scuba-Go kun je met de lessen zeemeerminzwemmen beginnen als ouder bent dan 7 jaar en je zwemdiploma B hebt. Je leert je vloeiend onder water te bewegen met behulp van een zeemeerminstaart en een mono vin. Je hebt de mogelijkheid om een aantal zeemeermindiploma’s te halen. Hoelang je doet over het behalen van een diploma is afhankelijk van je vorderingen. Maar omdat er bij Scuba-Go een flexibel diplomaprogramma is, wordt er geen druk uitgeoefend om een bepaald niveau in een vooraf vastgestelde tijd te halen. Het maakt dus niet uit hoe lang je erover doet. Het gaat naast iets leren tenslotte ook om ontspanning en plezier. Tijdens onze trainingen verrassen we je ook met allerlei leuke extra activiteiten.

De wekelijks lessen van 45 minuten worden gegeven op zondagmiddag tussen 16.00 en 17.30 uur in zwembad De Wetering in Houten. Het is mogelijk om op elk moment in het seizoen te starten met je opleiding.

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten of een keer komen kijken? Kom gerust vrijblijvend langs op zondagmiddag of neem contact op met Veerle Boermans. Zij is trainster zeemeerminzwemmen. Je kunt haar bellen op telefoonnummer 030-6371439. Mailen kan ook: Scubagohouten@gmail.com