• Woodpeckers U16-1

    Jeroen van den Brakel
  • Lundaspelen 2018

    nvt

Woodpeckers U16-1 naar Lundaspelen in Zweden

12-01-2018, 12:20 | Lezersnieuws | Basketbalclub Woodpeckers

Op 1 januari 2018 zijn de spelers en coach van U16-1 afgereisd naar Lund om daar deel te nemen aan het grote internationale Lundaspelen toernooi waar in totaal 320 jeugdteams aan meedoen in 8 leeftijdscategorieën uit Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, Italië, Hongarije, Polen, Noorwegen, Finland en zelfs uit Canada.

Op de eerste speeldag moest het team tot eind van de middag wachten op hun eerste wedstrijd tegen de thuisploeg IK EOS Lund. Na een rommelige eerste helft was er een kleine voorsprong van 9-8 voor Woodpeckers. Maar de tweede helft ging EOS vol erop en erover en werd deze wedstrijd met 37-16 verloren. Later op de avond was gelijk de volgende wedstrijd al tegen Ale Basket uit Zweden. Deze ploeg was duidelijk een maatje te klein voor Woodpeckers. Deze wedstrijd werd met bij vlagen leuk teamspel en mooie acties gewonnen met 53-17.

Op dag 2 stond de laatste groepswedstrijd tegen TSV 04 Bayer Leverkusen op het programma. Dit bleek een goede en razendsnelle ploeg waar de spelers in het begin veel moeite mee hadden. Balverlies leverde een break en punten op voor de Duitsers. Wedstrijd verloren met 51-21.

Op dag 3 als nummer 3 in de groep naar de B-playoffs waarin de tegenstander Nassjö Basket uit Zweden was. Zoals verwacht speelde dit team stevig en fysiek en waar de bal er bij Woodpeckers niet in ging viel die aan de andere kant wel. De Zweden wonnen met 43-20 en U16-1 lag er in de 1/8 finale dus al uit.

De donderavond werd wel top afgesloten met de Lunds Superstars show met Houtense inbreng. Als eerste was Justin van Rooijen actief in de skills challenge. Na een 1e ronde die door Justin was gewonnen moest er opnieuw worden gestart en toen was zijn tegenstander net iets sneller. Daarna was Laurens van Heesch aan de beurt in de finale van de 3-punt wedstrijd. Hij won zijn kwartfinale maar scoorde in de halve finale net één 3-punter minder dan zijn tegenstander. Met de teammanager in de Coach Challenge erbij heeft Woodpeckers zich goed laten zien aan de vele toeschouwers.

Op de laatste dag is het team de U14 finale gaan kijken om enkele clubgenoten: Rein Saab, Joppe Ottenhoff en Stefan Bekkering aan te moedigen. Zij hadden zich met het Burned Sports Team geplaatst voor de finale die helaas werd verloren van Team Hamburg.

Het team heeft een mooie ervaring opgedaan op dit sterk bezette toernooi en veel geleerd. Op zondag 21 januari wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd in de Slinger tegen Almonte Eindhoven.