• Wethouder Jana Smith, staand derde van links, op bezoek bij G-hockey

    Annette Stolk-de Vries

Wethouder op bezoek bij G-hockey

26-05-2019, 12:39 | Lezersnieuws | Annette

Jana Smith, wethouder van Jeugd, Gezondheid, Zorg en Welzijn bracht zaterdag 25 mei jl. een bezoek aan de G-hockeyers van HC Houten. Samen met Claudia van Mechelen van Sportpunt Houten lieten zij zich informeren over de opzet van het G-hockey. Een uur lang hebben ze de verrichtingen van de enthousiaste deelnemers bijgewoond.

Iedere zaterdag trainen de G-hockeyers van 10.15-11.15 uur op veld 3 van het sportcomplex aan de Groene Hoon in Houten. G- hockey is bedoeld voor jongeren vanaf acht jaar met een verstandelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk), waarbij de verstandelijke beperking in de weg staat om mee te kunnen komen met leeftijdgenoten binnen een regulier hockeyteam. Ook kinderen die (zeer) moeilijk lerend zijn, of kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of vanwege een andere beperking (bijv. doofheid, spraakstoornis) zijn van harte welkom.

Een aantal deelnemers speelt ook mee in een wedstrijdteam dat zes keer per jaar competitiewedstrijden speelt tegen andere teams in de regio. Dit seizoen zijn ze zelfs kampioen geworden.

Heeft u of uw kind interesse meldt u zich dan aan voor één of meerdere proeftrainingen. Of kom een keertje kijken bij de trainingen op de zaterdagochtend.

Info: www.hchouten.nl. U kunt ook contact opnemen met de commissie G-hockey via e-mail adres: ghockey@hchouten.nl of via contactpersoon: Leo Burger, mobiel nummer 06-53323042.