• De bloemenmarkt In Bangalore

    Silvio Ebbers
  • Twee deelnemers van de Bloemschikwedstrijd

    Silvio Ebbers
  • Carla Vijverberg, docente bloemsierkunst

    Silvio Ebbers

Wellantcollege MBO Houten in India

08-11-2017, 11:30 | Lezersnieuws | Silvio Ebbers, teamleider MBO Houten

In het kader van Holland Meets Bangalore zijn wij, Carla Vijverberg (docent bloem MBO Houten) en Silvio Ebbers (teamleider bloem MBO Houten), op uitnodiging van de Nederlandse ambassade, in de week van 22 oktober afgereisd naar het verre India.

Wij hebben daar een dag verzorgd rondom The Floral Design Event. De dag werd geopend door de Counsellor of Agriculture Wouter Verhey gevolgd door een wedstrijd voor 15 deelnemers. Vooraf hebben wij een presentatie gegeven over het Wellantcollege, ons onderwijssysteem in het algemeen en de (bloemsierkunst)trends in Nederland.

Het thema was duurzaamheid en in het kader daarvan begon Carla met een workshop rondom het arrangeren zonder het gebruik van steekschuim (wat in India de enige toegepaste techniek is). Voor de wedstrijd kregen alle deelnemers hetzelfde materiaal met de opdracht zo creatief mogelijk invulling te geven aan het ontwerp dat was gedemonstreerd. De resultaten waren verrassend en werden beoordeeld door een jury met o.a. de Nederlandse ambassadeur in India en Leela Raj Kumar (awarded The order of the raising sun by the emperor of Japan).

In het middagprogramma gaf Carla een demonstratie van Nederlandse bloemwerk. Het was een interactieve demonstratie waar het publiek op grote schermen kon meekijken. Na afloop vele enthousiaste reacties en complimenten!