• Meester Arthur deelt zelf ijsjes uit op zijn pensioenfeest bij basisschool de Zonnewijzer

    Lintine van Strien

Waanzinnig pensioenfeest op basissschool de Zonnewijzer

09-07-2018, 10:04 | Lezersnieuws | Lintine


Afgelopen vrijdag 6 juli was het dan zo ver. Arthur van Strien werd de hele dag in het zonnetje gezet door  leerlingen, ouders en leerkrachten. Na bijna 10 jaar als conciërge gewerkt te hebben en voorheen 36 jaar bij de Koninklijke Marechaussee gaat Meester Arthur, zoals hij op school wordt genoemd, met pensioen. Twee weken geleden kreeg Arthur een uitnodiging om samen met zijn vrouw Truus om 8:15 aanwezig te zijn op school. Hij had geen idee wat er die dag allemaal zou gaan gebeuren. Achter de schermen was er voor hem een heuse feestdag georganiseerd. Best eenuitdaging om dat voor een conciërge, die normaal gesproken altijd van alles op de hoogte is ,geheim te houden. 
Tientallen ouders en kinderen stonden al vroeg in de rij om Arthur te bedanken voor de fijne jaren. Arthur is zeer betrokken bij de school. Het woord conciërge doet hem eigenlijk te kort. Hij is een manusje van alles en niets is te gek voor hem. Naast honderden pleisters plakken, duizenden kopietjes gemaakt te hebben en de kinderen in de ochtend te voorzien van vers gesneden fruit, heeft hij overal van alles aan de muur opgehangen, houten tassenbakken, chromebook- en een muziekkast gemaakt en computerhoeken gecreëerd waar de leerlingen kunnen werken.
Meester Arthur was een geliefd persoon op school dat bleek wel uit de leuke stukjes die de kinderen per klas hadden georganiseerd. Samen met Truus ging hij alle 17 klassen langs en iedere klas had wel iets leuks bedacht. Raadsels, liedjes, breakdansen, van alles kwam voorbij. Maar het allerleukste was toch wel de ijscokar die op het schoolplein stond! Hij mocht elk kind trakteren op een smakelijk roomijsje. Arthur heeft ruim 450 bolletjes ijs geschept en trakteerde zichzelf uiteindelijk ook op een bakje met ijs. 
Na het ijsscheppen, alle leuke stukjes en dat alle kinderen naar huis zijn gegaan, is Arthur nog extra bedankt door de leerkrachten en hield directeur Ruud nog een mooie speech voor hem. Het was een dag vol gezelligheid, lekkers en prachtige cadeaus. Wat is Meester Arthur door alle kinderen, ouders en leerkrachten verwend. Het heeft hem dan ook zeer ontroerd dat er zo velen waren langsgekomen en lieve handgeschreven kaartjes hebben meegebracht. Tot zijn grote verrassing kwamen zijn kinderen en kleinkinderen nog even langs en smulden ook nog even van het heerlijke ijs. Het was een heel bijzonder dag en vanaf vrijdag 13 juli (voor hem een geluksdag) gaat Arthur van zijn welverdiende pensioen genieten!