• Jongens JB1 van Taurus Nederlands Kampioen

    Bianca de Wit

Taurus JB1 kampioen van Nederland

03-06-2018, 12:12 | Lezersnieuws | bianca

Afgelopen zaterdag 2 juni is het team JB1 van Taurus (tot 16 jaar) kampioen van Nederland geworden bij de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK). In april werden de jongens knap kampioen in de topklasse van de regio West. Daarmee hadden ze een startbewijs verdiend voor de vierkamp tegen de topklasse-kampioenen van de drie andere regio’s. Aan het eind van de dag bleken de jongens van Taurus de sterksten. In de laatste set van de finale lieten ze duidelijk hun klasse zien met de beste set van het seizoen, volgens coach Uberto Bel. 

De jongens sluiten daarmee een topseizoen af. In maart won de JB-lichting al de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Bij de open  Daar wordt gespeeld met een gelegenheidsteam in een leeftijdscategorie, waarbij ook spelers mee mogen doen die in de competitie al in oudere leeftijdscategorieën spelen.

De JB1 bestaat uit (vlnr): Lorenzo Spijker, Ewoud van der Wijk, Sil Meijs, Jip Kemperman, Stijn Maasdam, Tijn Brugman, Robin Schols, Jouke Gorter en Ian Fengler. Trainer/coach is Uberto Bel.