• Achterste rij v.l.n.r.: Stacey, Kevin, Tygo, Natasja, Jessey, Sebastiaan en Bas. Tweede rij v.l.n.r.: Jashwant, Jimmy, Louis, Ricci en Jamie. Voorgrond: Kenji. Niet op de foto: Jolin

    Taekyon Houten

Taekyon Houten sleept bekers in de wacht in Friesland

30-04-2018, 11:19 | Lezersnieuws | Natasja

Afgelopen zaterdag 21 april is taekwondo vereniging Taekyon Houten met een groep leden van verschillende leeftijden afgereisd naar Surhuisterveen in Friesland om deel te nemen aan het ‘Grutte Pier’ toernooi dat door de vereniging Art of Defence was georganiseerd. Meestal doen er alleen jeugdleden van onze vereniging mee aan toernooien, maar deze keer deden ook een aantal van onze senioren mee. Het toernooi begon met het onderdeel tuls (loopvormen), waarbij telkens twee deelnemers een tul naar keuze moesten lopen. Degene die hem het mooist en strakst liep, had (meestal) gewonnen. Het grootste deel van het toernooi bestond uit “het echte werk”, namelijk sparring. Hierbij werd semi-contact gevochten. Onze deelnemers kregen aanwijzingen van onze senioren langs de kant, die naast hun deelname ook de functie als coach hadden. Maar natuurlijk werden ze ook goed aangemoedigd door de andere leden van onze vereniging – en met succes.

Het bijzondere aan dit toernooi was dat het een zogenaamd “all style” toernooi was. Dit betekent dat taekwondoka’s niet alleen tegen andere taekwondoka’s moesten strijden, maar ook tegen karateka’s en kickboksers. Dit ging ons echter verrassend goed af, want met 14 deelnemers hebben we 18 prijzen in de wacht gesleept – we hadden nog net geen trekhaak nodig.