Start jeugdschaatsen op 29 september 2018

23-09-2018, 13:14 | Lezersnieuws | Gerard

De Houtense Skate- en Schaatsvereniging (HSSV) start 29 september met het nieuwe Jeugdschaatsseizoen. De club heeft voor het komende winterseizoen nog plaatsen voor de schaatstraining voor de jeugd van 5-12 jaar en voor de jeugd vanaf 12 jaar (toerschaatsen) op de overdekte Vechtsebanen in Utrecht.

 

Kinderen die willen leren schaatsen of hun schaatstechniek willen verbeteren, kunnen daarvoor terecht bij de HSSV. HSSV biedt deze winter elke zaterdagmiddag (17.30-18.30) jeugdschaatstraining aan, vanaf 29 september tot begin maart. Op zaterdagmiddag is dat voor de jeugd t/m 12 jaar. Voor de jeugd vanaf 12 jaar, meestal al meegedaan aan het jeugdschaatsen, kan dat op vrijdagmiddag tijdens het toerschaatsen van 16.30 – 17.30 o.l.v. een trainer van onze vereniging.

 

Training

Tijdens de training oefenen de kinderen in kleine groepjes van hetzelfde beginniveau. Zij leren spelenderwijs recht op de schaatsen staan en te glijden. Ook wordt de schaatshouding, afzet en de bochtentechniek getraind. Daarnaast zijn er ook activiteiten op de ijsbaan zoals een Jeugdelfstedentocht.  
Na het jeugdschaatsen is er de mogelijkheid om door te stromen naar het wedstrijdschaatsen of toerschaatsen.

 

Naast het jeugdschaatsen biedt de HSSV een winterprogramma voor volwassenen op donderdagavond van 19:15 - 20:15.

Voor meer informatie zie www.hssv.nl of neem contact via de mail: jeugdschaatsenhssv@gmail.com .