• NJK alpineskiën 2019, 1e plaats slalom Aspiranten II meisjes, Sankt Johann-Alpendorf

    Marlies van Maren

Sportgala Houten prijswinnares bewijst gelijk juryAnouk van Maren pakt goud op NJK Slalom!

04-03-2019, 13:54 | Lezersnieuws | Marlies

Over sommige jurybeslissingen wordt flink getwist. Denk maar aan de VAR in het voetbal of aan de vraag of Kjeld Nuis op het EK sprint nu wel of geen blokje aantikte. Maar er zijn ook jury’s die bijna meteen gelijk krijgen. Nog geen maand nadat de tienjarige alpineskister Anouk van Maren de aanmoedigingsprijs bij het Sportgala Houten in ontvangst mocht nemen, pakte ze namelijk goud op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Slalom.

 

Die wedstrijden werden op 26 en 27 februari op de prachtige pistes in Alpendorf (Oostenrijk) verreden. In een fijn sfeertje, want de zon had zichzelf uitgenodigd! Hoewel Anouk haar zinnen op beide slalomnummers had gezet, zorgde een val op de tweede afdaling van de reuzenslalom ervoor dat een podiumplaats er niet meer inzat. Jammer, maar vallen hoort nu eenmaal bij skiën. Veel tijd om uit te huilen had Anouk gelukkig niet nodig. De volgende dag stond ze weer fris aan de start en won ze beide runs op de slalom. Goed voor goud in de categorie aspiranten, waar ze eerder dit seizoen al de indoorvariant van won. 

 

Doel bereikt. Op naar het volgende!

Anouk: “Toen ik de prijs van het Sportgala Houten kreeg, zei ik al dat ik graag Nederlands Jeugdkampioen in Alpendorf wilde worden. Dat dit is gelukt, is natuurlijk heel vet.” Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de volgende wedstrijden alweer in volle gang. “Half april is de finale van de serie Kidscup in Landgraaf. Maar eerst neem ik deel aan de Kidstrophy in Zauchensee, Oostenrijk. Dat is een superspannend toernooi, waar kinderen uit ongeveer 14 landen aan deelnemen. Vorig jaar werd ik tweede. Als ik dat kan verbeteren, kan mijn seizoen echt niet meer stuk!”