• Burgemeester Wouter de Jong doet zijn brieven in de bus

    Ferdinand Hoogewoud

SCHRIJFACTIE AMNESTY HOUTEN SUCCESVOL

15-12-2017, 20:30 | Lezersnieuws | Ferdinand Hoogewoud

Op 8 december hield Amnesty Houten een schrijfactie. Deze actie leverde liefst 387 brieven aan de presidenten van Egypte en Honduras op! En het kunnen er nog meer worden. Tot en met 6 januari is er een schrijfactietafel in de Bibliotheek.

In het kader van de Dag van de Rechten van de Mens hield Amnesty in samenwerking met de Wereldwinkel een schrijfactie in winkelcentrum Het Rond. Op voorgeschreven brieven konden mensen hun naam, woonplaats en handtekening zetten. Dit keer voor twee specifieke acties: een voor een mensenrechtenactiviste in Egypte en een voor een mensenrechtenorganisatie in Honduras.

Alle schrijvers bij elkaar, waaronder burgemeester Wouter de Jong, zorgden zo voor 387 brieven. En niet alleen in Houten werd een schrijfactie georganiseerd, maar op 600 plekken in Nederland. Op deze wijze wil Amnesty druk op autoriteiten, waaronder de presidenten, uitoefenen en wordt gevraagd om eerbiediging van mensenrechten. Op posters was te lezen dat mensen waar eerder actie voor werd gevoerd dankbaar zijn, zich gesteund voelen en er hoop uit putten.

In de Bibliotheek aan Het Kant, het Huis van Houten, is tot en met 6 januari een schrijfactietafel aanwezig. Ook daar kan nog geschreven worden.