• Voorzitter, Jeroen de Wildt, tekent het convenant op de middenstip in de Maaspoort

    Christian Aarts

Samenwerking Basketbalclub Woodpeckers met New Heroes Basketball

15-12-2017, 17:11 | Lezersnieuws | Basketbalclub Woodpeckers

Basketbalclub Woodpeckers heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met New Heroes Basketball uit 's-Hertogenbosch. Samen met meerdere clubs heeft het bestuur van de Woodpeckers gesprekken gevoerd met New Heroes. New Heroes Basketball is een club, waar al enige jaren talenten van de Woodpeckers de mogelijkheid krijgen door te groeien naar het hoogste niveau. Dit heeft geresulteerd in een convenant, waarbij -voornamelijk Brabantse- basketbalclubs een samenwerking zijn aangegaan. Het convenant werd op donderdagavond 14 december, in de rust van de topwedstrijd New Heroes - BAL Weert, onder toeziend oog van enkele duizenden aanwezigen op de tribune getekend.

Jeroen de Wildt, voorzitter van Basketbalclub Woodpeckers is enthousiast over de samenwerking: "Basketbalclub Woodpeckers en New Heroes Basketball gaan zich inzetten om van deze samenwerking een succes te maken. Het biedt een unieke kans om de organisatie van de Woodpeckers verder te ontwikkelen en individueel basketbaltalent echt te ontwikkelen."

Het door New Heroes Basketball geïnitieerde convenant verenigt basketbalverenigingen in de wijde omtrek van Brabant, om zo de krachten te bundelen. Deze samenwerking is gestoeld op de pijlers techniek, commercie en organisatie om zo de basketbalsport in het algemeen en de betrokken clubs in het bijzonder een boost te geven. In overleg met de verenigingen is een jaarprogramma opgesteld om op continue basis elkaar vooruit te helpen.

Jeroen de Wildt: "Deze samenwerking is uniek in Nederland. Basketbal is nog een relatief kleine sport in Nederland, maar is mondiaal een gigantisch grote sport. Het is ook een zeer aantrekkelijke sport om naar te kijken en het is echt een feestje om de professionals in Den Bosch aan het werk te zien."

Binnenkort komen er ook een aantal Amerikanen van New Heroes naar Sporthal de Slinger in Houten om te laten zien hoe je moet dunken. Kortom, basketballiefhebbers in Houten zijn bij de Woodpeckers aan het juiste adres!

New Heroes Basketball speelt op het hoogste niveau in Nederland, de Dutch Basketball League. De thuiswedstrijden van New Heroes worden gespeeld in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch.