• poster Week van Gebed

    Missie Nederland

Samen met andere Houtense christenen bidden in de Week van gebed (zo. 20 - zo. 27 jan.)

11-01-2019, 23:03 | Lezersnieuws | Maarten

Ook in Houten starten we het nieuwe jaar met de Week van Gebed, van zo. 20 - zo. 27 jan. 2019 (dus 8x). Dit jaar staat de Week van Gebed volledig in het teken van ‘Recht voor ogen’. De centrale tekst is Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie. Zij bereidden het materiaal dit jaar voor. We bidden en verwachten dat Gods woorden ook ons en al die mensen over de hele wereld die de Week van Gebed vieren, nieuwe inspiratie zullen geven om hieraan gestalte te geven.

 

In Houten komen we alle avonden van 19 tot 19.45 uur (dus slechts een klein uurtje) bij elkaar in het Huis van Gebed de TENT aan de Boekweitoord 48. In Schalkwijk is de locatie Brink 10 (kerkzaal, alleen ma.-vr.). Door deze tijd kunnen mensen daarna eventueel nog naar een andere bijeenkomst of vergadering. De leiding van deze 8 avonden is steeds in handen van iemand anders van de diverse Houtense kerken en gemeenten.

De Raad van Kerken in Nederland (RvK) en MissieNederland (voorheen de Evangelische Alliantie (EA-EZA)) hebben o.a. een gezamenlijke handleiding en gebedsboekje gemaakt, die we ook in Houten zullen volgen.

 

Op de website van MissieNederland vind je bij www.missienederland.kameel.nl/series/series:week_van_gebed_2019 meer info, ook voor kinderen en jeugd, bijvoorbeeld over het organiseren van een www.prayernight.nl voor jongeren.

 

De Week van Gebed is er voor iedereen. Om samen te bidden, ieder op zijn eigen manier. Hij verbindt ons aan elkaar als wij ons aan Hem verbinden. Door mee te bidden sluit u zich aan bij miljoenen christenen die wereldwijd in januari samen komen om te bidden. Het is ons verlangen dat tijdens de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar mogen ontmoeten rondom het bevrijdende werk van God om samen te bidden. Bid je mee?

 

Ook thuis, op school en op je werk kun je meedoen met de Week van Gebed.

Zie ook www.geloofinhouten.nl of neem contact op met Maarten Pijnacker Hordijk via bedrijfsgebed@gmail.com.