• Steetkartbolides scheuren op circuit Houten

    Brandweer Houten

racen bij de brandweerpost

12-07-2019, 08:23 | Lezersnieuws | Evert

Op woensdagavond 10 juni onderging de brandweerpost Houten  een ware metamorfose. Speciaal voor de incidentenbestrijders was het brandweerterrein omgebouwd tot een mini Zandvoort circuit waar streetkartbolides met volle vaart elkaar slippend en met gierende motor probeerde in te halen.  

ludieke avond

Elk jaar organiseert de brandweervereniging De Vuurdoorn op de laatste oefenbijeenkomst voor de zomervakantie een gezellige avond. Lastig daarbij is dat het veelal in Houten georganiseerd moet worden zodat de paraatheid van de posten Oost en West niet in het gedrang komt. “Er is in de loop der jaren al best veel bedacht”, zegt bestuurslid Ali el Bouchtoubi. “Het uitgangspunt is voor ons altijd dat iedereen daarbij aanwezig moet kunnen zijn, ook de oud- en ereleden. Wij zochten naar iets speciaals dat niet eerder was georganiseerd en dat werd nog gevonden ook: Streetkarten op de eigen brandweerlocatie”.

road barriers

Alle brandweer voertuigen werden ’s middags al de remise uitgereden en uitrukgereed opgesteld op de parkeerplaatszijde. Ervoor in de plaatst werden ontelbare rode- en witte road barriers neergezet die aan elkaar gekoppeld een heus parcours vormden. Er werd om beurten in groepjes gestart vanuit de “pitstraat” en scheurden de brandweercoureurs weg als kleine Max Verstappetjes. El Bouchtoubi: “Er viel niets te winnen op circuit Houten, maar de rivaliteit om vooraan te blijven rijden was enorm. Niemand wilde ingehaald worden. Het was maar goed dat sommige coureurs soms even op afstand begrensd konden worden, want af en toe schoten de roadbarriers alle kanten op”. Tegen 22.30 uur werd het circuit weer opgedoekt en stonden de voertuigen in no-time weer in linie opgesteld in de remise.  El Bouchtoubi lachend : “iedereen heeft weer volop genoten en daar doen wij het voor. Ik vond het zelf ook een bijzonder leuke avond en ben natuurlijk door niemand ingehaald, alhoewel....”.