• Open dag Montessorischool

    NMV

Open dag Montessorischool

12-03-2018, 09:52 | Lezersnieuws | Nathalie

‘ Kinderen  voelen zich snel thuis in onze montessoriomgeving'

Tijdens de Landelijke Montessoridag op woensdagochtend 21 maart zetten Montessorischolen in heel Nederland hun deuren open. Van 8.45 – 10.00 uur ontvangt de Montessorischool en Montessorikinderopvang Houten ouders en andere belangstellenden die nog een goede school en kinderopvang zoeken voor hun kind.

Leerlingen, ouders ,leerkrachten en leidsters staan voor u klaar om te vertellen over onderwijs en opvoeding. Zij beantwoorden graag al uw vragen en laten de gezellige klassen zien.

Na een eerste ontvangst krijgen onze bezoekers een rondleiding door huidige leerlingen van de bovenbouw. Leerkrachten en leidsters laten zien waarom kinderen vanaf een jonge leeftijd zich zo snel thuis voelen in het montessorionderwijs en de kinderopvang. 

‘Neem gerust uw peuter mee om zelf te ervaren wat er in een montessorischool gebeurt,’ zegt directeur Alex van Zwam ‘

Na kennisgemaakt te hebben met Montessori kinderopvang (locatie Korenmolen en Vikingenpoort) en de Peuterschool ( locatie Vikingenpoort) en de onderbouw (4-6 jarigen) volgt een rondgang door de rest van de school, zodat ouders ook zien hoe oudere kinderen in de middenbouw (6-9 jarigen) en bovenbouw (9-12 jarigen) actief zijn en dat elke bouw een ander karakter heeft. Kinderen vertellen hoe zij werken, leerkrachten geven aan hoe zij de kinderen vanuit observatie begeleiden en op welke manier vorderingen worden bijhouden. Ouders van kinderen vertellen waarom zij voor deze vorm van onderwijs gekozen hebben en wat de voordelen ervan zijn.

De Montessorischool in Houten is te vinden op drie locaties:

 

Locatie Korenmolen:  Korenmolen 2 Locatie Vikingenpoort:  Vikingenpoort 30  Locatie Limes  Raaigras 101 B

Bent u nieuwsgierig geworden naar montessorionderwijs  - opvoeding èn kinderopvang, maar kunt u niet op de open ochtend? Dan laten wij u graag op een ander moment de school zien. Bel voor een afspraak 030 6340629. En kijk voor meer informatie over de school, de kinderopvang of kiezen voor Montessorionderwijs op:

www.montessori-houten.nl

www.kiezenvoormontessori.nl

www.montessorikinderopvang.nl