• Waterkracht

    Rode Kruis Houten

Opbrengst Waterdragers voor schoon drinkwater in Ivoorkust

14-02-2018, 14:40 | Lezersnieuws | Rode Kruis

Het Rode Kruis en Made Blue werken samen aan toegang tot schoon drinkwater voor iedereen. Dit doen we door de inhoud van een waterbidon van 750 ml te spiegelen en 750 liter schoon drinkwater te realiseren in ontwikkelingslanden. Zo realiseert Made Blue in samenwerking met het Rode Kruis en andere goede doelen een permanente toegang voor meer dan 100.000 mensen in Kenia, Ethiopië, Bangladesh, de Ivoorkust en Indonesië tot 1,5 miljard liter schoon drinkwater.

Opbrengst 2017

In Houten heeft dit campagneproject vorig jaar € 464 opgeleverd. In 2018 gaan we door met de ondersteuning  van het waterproject in Ivoorkust.

Help mee!

Door waterbidons te bestellen, maakt men het mogelijk dat in 2019:

5 nieuwe waterbronnen met handpompen aangelegd en werkzaam zijn;

44 waterpompen gerepareerd en weer werkzaam zijn;

een goede (water)infrastructuur bij 2 scholen en bij 2 gezondheidscentra aangelegd en werkzaam zijn;

Voorlichting en informatiemateriaal gegeven is aan de lokale bevolking.

Rietsuiker, Hollands fabrikaat

De hoogwaardige kwaliteit bidon is op basis van rietsuiker ontwikkeld en daarmee een duurzaam alternatief voor bidons gemaakt met behulp van materialen zoals aardolie (plastic). De bidons worden milieuvriendelijk in Nederland geproduceerd.

Sportieve teamprestatie

Coaches, toernooicommissie, wedstrijdsecretaris: bestel collectief een set van 15 waterbidons voor je team en draag op die manier jullie steuntje bij aan dit sympathieke initiatief.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.rodekruis.nl/houten zie Water Project. Voor informatie over teambestellingen, infohouten@rodekruis.nl