• Henny Links, Johan Rechts zie verslag

    Geke van Gelder

Nieuwjaarsconcert 2019 KNA Houten

18-01-2019, 09:12 | Lezersnieuws | Harold

Op zondag 13 januari hadden veel inwoners van de gemeente Houten zin om 2019 met Kunst Na Arbeid muzikaal in te luiden. Het publiek werd verrast door het zeer afwisselend programma met de twee jeugdgroepen die optraden, een geweldige slagwerkoptreden en een prachtige afsluiting door het Fanfareorkest.

In een volle zaal werd het nieuwe klokkenspel onthuld (mede mogelijk gemaakt door Rabobank Houten Clubkas Actie), en werd er aandacht besteed aan het afscheid van Johan Mulder & Hennie Vernooij (samen 110 jaar lid!!) van Kunst Na Arbeid bij de Melody Percussion Band (MPB).

Johan, lid sinds 1 juni 1965, was niet de enige uit de familie die muzikaal was, vader was lid van de fanfare (oftewel vaandeldrager), broer Piet was tamboer, neven Niels, jaren bij de MPB en Pieter-Jan, korte tijd bij de fanfare

Johan speelde grote trom en tenortrom bij de MPB van Kunst Na Arbeid en speelde ook bij de Samba Madeira Groep.

Hennie, lid sinds 1 januari 1964 komt ook uit muzikaal gezin: zijn vrouw speelde lyra gespeeld en zijn zoon en dochter zijn jaren lid geweest van Kunst Na Arbeid.

Hennie speelde bassdrum en zette zich in als vaste chauffeur van de vrachtwagen, die gebruikt werd voor het vervoer van de instrumenten.

Zij hebben de overgang meegemaakt van tamboerkorps, naar lyrakorps en vervolgens naar Melody Percussion Band

Zowel Henny als Johan hebben meegedaan aan diverse concoursen, leuke concerten in binnen- en buitenland. Ze hebben met de MPB 3 maal meegedaan aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade:

Een andere leuke activiteit met de MPB was de reis naar Denemarken. (Kopenhagen was culturele hoofdstad) ’s Nachts op de heenreis een polonaise op de parkeerplaats en veel lol en vooral klaverjassen in de bus. Ook de optredens daar waren heel verrassend: we marcheerden door een overdekt winkelcentrum en gingen al spelend de roltrappen op en af!

Hoogtepunten waren het optreden in 1999 voor Koningin Beatrix en haar gevolg en het Project Muzinema: een film waarin de MPB zelf heeft meegespeeld.