More Chi Martial Arts viert 10-jarig jubileum

13-06-2019, 14:59 | Lezersnieuws | Imre

In augustus 2009 werd More Chi Martial Arts opgericht door Sensei Imre van der Bijl.  Met een leerlingenbestand van 15 en na omzwervingen in verschillende locaties in Houten is de school voor vechtkunsten uitgegroeid naar ruim 100 leerlingen, met een aanbod van twee verschillende vechtstijlen, een eigen dojo aan de Plantagepolder in Houten en een vestiging in Zeist.

Het trainersteam bestaat ondertussen uit ongeveer 10 mensen, waardoor we veel individuele aandacht kunnen geven aan de leerlingen.

In het totaal biedt More Chi Martial Arts meer dan 20 uur per week aan groepslessen aan. Daarnaast is het mogelijk om privélessen te krijgen van een Sensei.

In de loop der jaren hebben leerlingen van More Chi Martial Arts meegedaan aan een aantal wedstrijden, wat meerdere Nederlandse kampioenen en zelfs een wereldkampioen heeft opgeleverd.

In 2019 wordt het 10-jarig jubileum op verschillende manieren gevierd waaronder:

- Op 7 juli zal er op het veld van park Schoneveld een samengestelde gevechtsloop (uit de twee stijlen van de school), met een zo groot mogelijke groep gaan instuderen en synchroon uitvoeren. Leerlingen en voormalig leerlingen van More Chi Martial Arts zijn van harte uitgenodigd om mee te doen en kunnen zich tot 1 juli opgeven via https://docs.google.com/forms/d/1V1LxnLjYpQObMqpy1-QNCUtC5JlaeHf3LqHmPqf7488/viewform?edit_requested=true.

Op deze dag is het ook mogelijk om een gratis proefles poweryoga te volgen bij SilverLining Life in Motion of om zich te laten informeren over begeleiding bij een gezonde levensstijl bij ESHealth.

- In september wordt er een feest georganiseerd voor alle leerlingen, trainers en genodigden.

Behalve de feestelijkheden wordt dit jaar ook de dojo zelf aangepakt. Na een verbouwing zal de belangrijkste trainingsruimte zijn voorzien van grote ramen, waardoor er daglicht naar binnen komt. Bovendien zal er een eikenhouten vloer worden gelegd om de oosterse oorsprong van de vechtstijlen beter tot uitdrukking te brengen.

Tenslotte wordt het aantal activiteiten in de dojo in Houten gaandeweg uitgebreid. Naast het beoefenen van een van twee verschillende vechtstijlen is het ook mogelijk om op zaterdag Yoga-lessen te volgen bij SilverLining Life In Motion (kijk op Facebook  bij www.facebook.com/SilverLiningLifeInMotion/). Verder kunt u zich laten adviseren over een gezonde levensstijl op het gebied van voeding, beweging en energie door Esther Soudant van ESHealth. Meer informatie is te vinden op www.eshealth.nl.